Friday, 27 February 2015

Minuman Isotonik Pilihan Ramai, Performance Drink

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar anda hari ni? Moga sihat, ceria, dan bahagia hendakNya.

Sekarang ni, pasca-banjir kita sedang berhadapan dengan musim panas dan di jangkakan musim panas ini sehingga awal April.


Terkini, sedang viral mengenai strok haba! Apa tu strok haba? Jom tengok ilustrasi di bawah...

Strok haba, suhu badan melebihi 40.5C
Bahaya tau strok haba ni, jadi jom pakat sama2 elakkan strok haba ni terjadi pada diri kita, ahli keluarga dan rakan-rakan. 


Memetik kata Pakar Kesihatan dari akhbar Utusan Online

Pakar kesihatan Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), Prof. Dr. Jegan Thanabalan berkata, cuaca panas melampau juga boleh menyebabkan strok haba yang boleh membawa maut khususnya kepada kanak-kanak dan orang tua. 

“Masalah kekurangan air dalam badan adalah yang paling bahaya semasa cuaca kering dan panas kerana perubahan kandungan garam galian dalam badan boleh menyebabkan strok haba berlaku.

 “Minum banyak air suam, air isotonik dan hadkan aktiviti luar yang terdedah kepada cuaca panas terik,” katanya. 

Kesimpulannya?

Musim Panas ni... kita sangat2 di galakkan minum air suam, air isotonik dan kurangkan aktiviti luar yang terdedah kepada panas terik!

Apa pilihan minuman isotonik yang ada di pasaran?

kebanyakkan isotonik bergas + manis!

Tapi takan lah sebabkan nak isotonik, gula pula terlebih kan?

Pilihan yang jauh lebih selamat, jeng jeng.. inilah die PERFORMANCE DRINK.

Sedap tau!

Nyummy dan menyegarkan... Saya suka2!

Performance Drink di hidangkan di Faizland

Setahun yang lalu, saya pernah kongsikan mengenai performance drink ni... sila click-->


Ok semua, jom2... nak order boleh jer terus contact saya ya.

KEKAL CERGAS dan SIHAT walaupun di musim panas, inshaAllah.

Semoga sihat selalu, 
Anisah Khalid 

~Feel Free to LIKE and SHARE~
Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-

FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!