Tuesday, 3 February 2015

Pencuci SerbaGuna Pilihan Ramai, Basic H2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Orang kata benda baik tak baik simpan sorang2 kan?

huhu, maafkan saya, setelah hampir setahun saya menggunakan satu pencuci magik ni, hari ni baru saya nak kongsikan di sini. 

Agak2 apa ya pencuci tu? 

Di kenali sebagai Basic H2, berasaskan organik, tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berBAHAYA, tanpa baham pewangi, lembut pada tangan , pH seimbang dan tanpa KLORIN.

Jom jemput tonton video Oprah bersama produk yang selamat untuk dunia kita...



Pada botol nya, ada tulis 'suitable for 1001 uses'...;) Jadi memang saya gunakan lah sebagai...

Untuk tujuan membasuh periuk belanga, dapur, lantai.. saya pernah guna!... belakang periuk yang gelap2 tu... titiskan beberapa titik, lapkan... biarkan 1-2 jam... then gosok2 sikit2 dgn air... taadaa... mudah sangat berkurangan hitamnya. 

Lantai? saya gunakan semasa mop, air lekit2 (biasalah kan ada anak kecil... inshaAllah mudah hilang. comot2 anak main water colour, caryon... pun mudah hilang.. 

(maaf, lupa pula nak ambil gambar kan.. hehe teruja sendiri kan.. babap2 tak baik tau.)

 Ok kali ni, suprise yang di datangkan dengan gambar! 

 yang terbaru! jeng jeng... 

kasut anas terkena percikan darah sebab die jatuh hari jumaat lepas, antara perkataan terawal anas sebut selepas accident tu..'Mama. kasut anas kena darah!' alahai sayang.. kasut yang awak risaukan. 

Alhamdulillah, memang berkesan menghilangkan kesan darah dan kotoran lain. 

Ini gambar yang dikongsikan oleh rakan SID..;) ( hampir sama kesannya dengan saya guna)






Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik

1) Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  •  1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean


2) Periuk belanga
  •  1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam


3) Tingkap dan cermin
  •  1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean


4) Lantai
  •  1 sudu besar + 1 gelen air


5) Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  •  1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam



TAHUKAH ANDA?

1. Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.

2. Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.

3. Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.

4. Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.

5. Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.


Jadikan rakan-rakan semua... Sekarang ni ada pilihan yang jauh lebih selamat untuk seisi keluarga, terutama untuk yang ada anak2 kecil...;) Jom guna Basic H2 bermula hari ini! 



Nak tahu tak? Saya beli pada awal tahun 2014... dan masih belum habis lagi. sebotol bawah RM40 untuk setahun? Jimat kan...;) 

Chop2, nak bagitahu juga, selain basic h2, shaklee ada juga pencuci yang lain, boleh lihat dan baca dalam gambar di bawah. 


Sehingga berjumpa lagi. 

Sekian dulu, buat kali ni... ;) jika ada sebarang persoalan... jangan segan silu bertanya ya... ;)

Usaha...Doa...dan TAWAKAL.

Feel free to LIKE and SHARE

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

Affordable PRICE
FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!