Wednesday, 26 April 2017

Huggies Ultra Saiz S ... MURAH!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Alhamdulillah. tahniah pada ibubapa yang bakal/baru menimbang cahayamata baru... dalam banyak2 keperluan bayi, nappy la antara perkara wajib dan menjadi keperluan asas dalam penjagaan bayi.





sumber : checklist-barang-persediaan-bersalin

Di samping menjadi pengedar shaklee, secara tak rasmi saya juga mengedarkan huggies ultra.. tapi sayangnya hanya saiz S sahaja. Dulu Amni boleh pakai dari lahir sampai umur nya 4bulan. Jadi boleh lah jimat bab nappy ni... yelah pakai lepas tu buang pun. hehe. dapat lebih jimat, lebih baik kan. dan Kualiti Huggies Utlra ni mmg bagus! air cepat diserap tau!




Khas buat mereka di sekitar Shah Alam dan utk pickup only. bolehla hubungi saya. Harga? sangat murah dari market. 

Mesej disebalik tanda peningkatan usia...

Taman Orang Orang Soleh:
MESEJ DISEBALIK USIA

  Semakin berusia semakin lemah tangan menggenggam..kerana Allah sedang mendidik kita agar melepaskan cinta dunia.

   Semakin berusia semakin kabur matanya... Kerana Allah sedang menggilap mata hati untuk celik melihat akhirat.

    Semakin berusia semakin sensitif....kerana Allah sedang mengajar bahawa pautan hati dengan makhluk sentiasa menghampakan namun hati yang berpaut kepada Allah, tiada pernah mengecewakan.

Semakin berusia semakin gugur gigi-giginya....kerana Allah sedang mengingatkan bahawa suatu hari kita akan gugur kedalam tanah selamanya.

Semakin berusia semakin ditarik nikmat kekuatan tulang dan sendi....kerana Allah sedang mengingatkan bahawa tak lama lagi nyawanya akan ditarik.

Semakin berusia semakin rambut putih....kerana Allah sedang ingatkan kain kapan yang putih.

  Begitu juga hati...semakin berusia semakin sepi dan ingin bersendirian...kerana Allah sedang mendidik kita untuk melepaskan cinta manusia.

  Akhirnya ...hanya cinta Allah yang kekal sebagai bekalan menuju akhirat.

Didoakan semoga kita semua;

 ● Diberkati usia
 ● Dimurahkan rezeki
 ● Ditetapkan keimanan
 ● Dikurniakan pemikiran dan pertimbangan yang terbaik
 ● Kesihatan yang baik
 ● Berjaya di dunia & akhirat
 ● Sentiasa mendapat rahmat dariNya

Amiin ya Robbal alamin.

SILA SHARE DAN SEBARKAN

(Dipetik daripada facebook Ustaz Iqbal Zain)


Saturday, 22 April 2017

Debaran Ramadhan... Jom siap sedia.



Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dup dap... Debaran Ramadhan kian terasa.

Hari ni dah 25 Rejab ... Maknanya sekitar 35 hari lagi kita akan menyambut bulan yang ditunggu2... Ramadhan Al-mubaraq.


Padanlah sekarang ni, ramai yang pulun ganti puasa dan juga puasa sunat rejab. Alhamdulillah. Meraikan peluang yang ada untuk beribadat. InshaAllah.

Padanlah sekarang ni, ESP, mealshakes dan performance drink out of stock, menunggu shipment dari USA. Ramai yang dah borong dulu buat bekalan menuju ramadhan. InshaAllah.

Jadi... Jom2 boleh standby pre-order... Stock sampai je. Jom kita serbu.

Semoga ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun2 lalu dan kita kekal bertenaga sepanjang hari untuk menunaikan rutin harian. Aamin.