Tuesday, 17 May 2016

Poster comel : Kenapa Orang Malaysia Semakin GEMUK?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Alhamdulillah sekarang ni saya pengajian sarjana semester 3, apa bidang saya?CLICK SINI
Bila terjumpa poster ni, wow, lengkap nya info nya. 

Kenapa ya ramai di antara kita yang GEMUK???


Cuba2 tengok diri sendiri...


InshaAllah hari ni saya ada presentation di UiTM mengenai kajian saya, doakan saya tenang membentangkan ya.. inshaAllah nanti saya kongsikan lagi mengenai topik ni. 

Agak2 yang rasa GEMUK dan nak slim kan badan menjelang puasa dan raya ni.. boleh lah click kat sini untuk dapat kan tips nya... 

Sehingga berjumpa lagi...

Moga Allah permudahkan dan lancarkan urusan baik kita semua. 

Rabbi Yassir Wala Tuassir
Rabbi Tammim Bi Khair


Thursday, 5 May 2016

Rezeki dalam hidup kita... Berbeza!

Rezeki dalam hidup kita lain2...

Ada orang rezeki dia, dapat kahwin awal dan settle down.

Ada orang rezeki dia, ada wang yang tujuh keturunan pun tak akan habis.

Ada orang rezeki dia, ada anak2 yang baik, yang sedang hafaz Al Quran.

Ada orang rezeki dia, dapat solat di masjid setiap waktu.

Ada orang rezeki dia, cukup makan dan pakai setiap hari.

Ada orang rezeki dia, dapat travel sana-sini.

Ada orang rezeki dia, business maju dan bertambah maju.

Ada orang rezeki dia, dapat belajar sampai tahap yang tertinggi.

Ada orang rezeki dia, mudah belajar dan baca Al Quran.

Ada orang rezeki dia, ahli keluarga masih ada di sisi.

Ada orang rezeki dia, ada rumah yang selesa di diami.

Hakikatnya Allah menjadi kan kita semua orang yang kaya dengan rezeki yang tersendiri, tapi kadang2 kita tak nampak dan tak sedar sebab kita selalu nampak rezeki itu dalam bentuk wang dan material.

Alhamdulillah semua benda yang baik adalah rezeki Allah, walaupun hanya dengan dapat baca satu ayat Al Quran dalam sehari sebab ada orang yang Allah tak bagi rezeki nak baca Al Quran walaupun sekali dalam hidup dia.

Carilah Allah dalam mencari rezeki yang berkat. Utamakan kehendak Allah, inshaallah rezeki sangat mudah sampai kepada kita dalam semua perkara.

Berlapang dada lah dalam mencari rezeki, bersyukurlah dalam setiap rezeki yang kita dapat.

Rezeki kita masih hidup hari ni dan dapat bertaubat, sebab ada orang yang hari ni dia dah tak bernafas lagi dan pergi berjumpa Allah yang satu.