Thursday, 21 July 2016

Khasiat Susu Ibu (Di bincangkan dalam Siaran TVAlhijrah - Prof Muhaya dot com)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Alhamdulillah...susu ibu menjadi SUMBER MAKANAN utama buat anak2 saya di bawah umur 6bln dan di teruskan sehingga 2 tahun (atau lebih jika mahu) 

Seperti biasa, rakan-rakan @ saudara mara selalu bertanya mengenai penyusuan susu ibu. jadi saya pun perlukan cekapkan ilmu penyusuan ibu dengan baik. Hari ni, saya terjumpa rakaman video ini, yang saya rasa sangat bermanfaat dan perlu di kongsi dengan ibu2 semua. Ada ilmu yang kita dah biasa dengar ( dan ini sebagai peringatan) , ada juga ilmu baru, inshaAllah tak rugi jika kita menontonnya.  




Terima kasih kerana sudi singgah di sini. Alhamdulillah, pengalaman menyusukan anak sejak tahun 2009 sehingga kini juga pengalaman ahli keluarga dan rakan2 banyak manfaatnya bukan hanya buat bayi tapi ibunya jua. Alhamdulillah. 


Jika anda perlukan konsultansi, sila la hubungi saya ya. 

Monday, 18 July 2016

MANFAAT CARROT PELBAGAI WARNA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar? moga sihat2 selalu dengan izinNya. 

Hari ni, saya nak kongsikan ilmu baru...;) ok jom baca.. 


MANFAAT CARROT PELBAGAI WARNA
===========================

Oh rupanya carrot a.k.a lobak ada pelbagai warna... biasa nampak yang oren & putih (yg gemuk2 tu) ... jeng2, banyak lagi warna lain. yelah kan sebahagian sahaja ilmu di dunia yang kita - manusia dah explore, ada banyak lagi yang belum kita tahu.  

Sebenarnya Allah jadikan karot/lobak (Carrot) pelbagai warna bukan saja-saja tau! 
.
Nutrien yang terkandung dalam carrot bergantung kepada warna carrot tersebut.  

.

Contohnya PURPLE CARROT salah satu kandungan utama dalam #VIVIX adalah SUPER ANTIOXIDANT yang membantu melindungi dan mencegah kerosakan sel. 
.
.
PURPLE CARROT juga mempunyai anti radang semulajadi. Ia juga mengandungi lebih Beta-Carotene berbanding Orange Carrot, yang mana Beta-Carotene berfungsi untuk mencantikan kulit (patutlah minum vivix awet muda!) juga sangat bagus untuk kesihatan mata (ermmm... patutlah ia bantu kesihatan mata terutama untuk pesakit diabetes yang ada masalah mata). 
.
.
Secara ringkasnya : 

Orange Carrot : Untuk kesihatan mata

Purple Carrot : Mengandungi Anthocyanins - SUPER POWERFULL  ANTIOXIDANTS

Red Carrot : Mengandungi Lycopene - kesihatan jantung dan elak kanser

Yellow Carrot : Mengandungi xanthophylis - kesihatan jantung dan paru-paru

White Carrot : Mengandungi phytochemicals - kurangkan risiko kanser dan stroke. 


.
.
Yang best, Vivix mengandungi LOBAK UNGU / PURPLE CARROT! 


Nak tahu cerita pasal vivix??? jemput click : Collection posts on VIVIX

Ni pula.. testimoni terbaru vivix yang di kongsikan oleh Master Laila...;) 




Buat yang nak cuba, yang nak dapatkan dengan harga SPECIAL??? sekarang ni la masa nya! 

Jom hubungi saya sekarang..;) 
Anisah - 0136216522 (WA/Telegram/SMS/Call) 

#GLCteam
#LiveAmazing

Tuesday, 12 July 2016

Perbezaan BERAT Aidilfitri 2015-2016-2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Alhamdulillah... syawal telah tiba lagi. bulan kembali kepada fitrah. setelah sebulan melalui 'bulan penyucian jiwa- Ramadhan' . 

Salam Aidilfitri , mohon maaf zahir dan batin. 

Usia Khadijah 6bulan dalam kandungan 

Usia Khadijah 8bulan

Di bulan syawal ni la kita berjumpa dengan ramai saudara mara, sahabat handai .. ada yang memang berjumpa setahun sekali je - di hari raya sahaja ataupun jika ada kenduri kahwin. Bila ada perbezaan saiz badan ni, perubahan tu dapat di kesan oleh orang yg kita jarang jumpa, berbanding dengan mereka yang kerap kita berjumpa. 

Alhamdulillah, raya tahun ni...ramai juga yang tegur saya 'nampak kurus' sikit. hehe. alahai, bukan 'nampak' je la.. betul2 tau! alhamdulillah. tapi sebab saya takdelah BESAR dan rangka tulangnya memang begini sejak berumur 12thn. bayangkan dalam rekod darjah 6 saya, tinggi : 162cm. berat? masa tu sekitar 50 la.. skrg? kalau 50 tu.. dah jadi sekeping je pula. 'tak comel' kata abah. Yang penting, kita maintain kan sekitar ideal weight ya.  Alhamdulillah. 

Ramadhan kali ni, kami suami isteri turun juga la sekitar 4 - 5 kg seorang. ;) Alhamdulilah. berkat sahur ESP+kurma, dan jaga pemakanan sepanjang Ramadhan serta mengikuti sedikit sebanyak tips dari program NECK. 

Antara perkara yang membahagiakan diri dan keluarga, bila berat badan turun, baju pun nampak elok2 jer. takdelah macam 'sarung nangka' kan? ;) (jarang marah ya). dan yang lebih penting mudah lagi nak buat pemilihan baju. 

  Kisahnya, saya terbeli blouse saiz 38 ~ S, sebab minat warna & design. elok pula pakai. hehe. ada la bercita2 nak turun kan 2-3kg lagi. hehe. boleh kan? tapi abah dah pesan... 'jangan kurus sgt.. tak comel'.  ;) oklah setakat tu dulu. nanti kang ada yang termuntah pula. ;) senyum sikit.

 Moga berat badan yang ideal ni boleh maintain sampai bila2. Sihat selalu, inshaAllah. 

Izinkan saya berkongsi KISAH GEMBIRA di AIDILFITRI peserta Program NOW EVERYONE CAN KURUS... Jom layan jap...


Perbezaan Berat AIDILFITRI 2015 - 2016 - 2017

=====================



Dalam mood Hari Raya ni, just nak share perubahan hidup salah seorang peserta program Now Everyone Can Kurus (NECK). 

Pada Aidilfitri 2015, berat badan Pn Salbiah (37 tahun) adalah 95 kg dengan ketinggian 159cm. 

Dengan berat berlebihan, beliau selalu mengalami pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit darah tinggi yang teruk, muka dan kaki membengkak, tumit dan lutut selalu je sakit dan juga tidur berdengkur. 


Selepas menyertai program NECK, akhirnya pada Aidilfitri 2016 ini, berat badan beliau telah turun kepada 69kg. Iaitu penurunan sebanyak 26 KG berbanding Aidilfitri 2015! 



Kini segala masalah kesihatan sebelum ni dah hampir pulih dan beliau kini menjalani hidup lebih sihat dan bertenaga. Syukur Alhamdulillah. 

Tahniah kepada Pn Salbiah kerana berani mengambil langkah awal dengan menyertai program NECK dan mengubah gaya hidup yang lebih sihat. 

Bagaimana keadaan ANDA pula pada Aidilfitri 2017 nanti? Anda tentukan!


Jom jadi lebih KURUS + SIHAT bersama NECK!


Yang penting dalam program NECK, anda boleh MAKAN NASI setiap hari. Hehe. 


NECK Batch 18 akan bermula Sabtu ini 16 July 2016. Sedang elok sebelum BADAN terlebih  KEMBANG dek raya ni.

Pendaftaran masih dibuka. DAFTAR SEKARANG!

Kami doakan anda lebih SLIM & SIHAT pada hari raya 2017 nanti. InsyaAllah. 




Anisah - #0136216522

Agen Now Everyone Can Kurus (#NECK)

The Best Online Weight Loss Coaching

Jom Kurus Dari Rumah!