Tuesday, 12 July 2016

Perbezaan BERAT Aidilfitri 2015-2016-2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Alhamdulillah... syawal telah tiba lagi. bulan kembali kepada fitrah. setelah sebulan melalui 'bulan penyucian jiwa- Ramadhan' . 

Salam Aidilfitri , mohon maaf zahir dan batin. 

Usia Khadijah 6bulan dalam kandungan 

Usia Khadijah 8bulan

Di bulan syawal ni la kita berjumpa dengan ramai saudara mara, sahabat handai .. ada yang memang berjumpa setahun sekali je - di hari raya sahaja ataupun jika ada kenduri kahwin. Bila ada perbezaan saiz badan ni, perubahan tu dapat di kesan oleh orang yg kita jarang jumpa, berbanding dengan mereka yang kerap kita berjumpa. 

Alhamdulillah, raya tahun ni...ramai juga yang tegur saya 'nampak kurus' sikit. hehe. alahai, bukan 'nampak' je la.. betul2 tau! alhamdulillah. tapi sebab saya takdelah BESAR dan rangka tulangnya memang begini sejak berumur 12thn. bayangkan dalam rekod darjah 6 saya, tinggi : 162cm. berat? masa tu sekitar 50 la.. skrg? kalau 50 tu.. dah jadi sekeping je pula. 'tak comel' kata abah. Yang penting, kita maintain kan sekitar ideal weight ya.  Alhamdulillah. 

Ramadhan kali ni, kami suami isteri turun juga la sekitar 4 - 5 kg seorang. ;) Alhamdulilah. berkat sahur ESP+kurma, dan jaga pemakanan sepanjang Ramadhan serta mengikuti sedikit sebanyak tips dari program NECK. 

Antara perkara yang membahagiakan diri dan keluarga, bila berat badan turun, baju pun nampak elok2 jer. takdelah macam 'sarung nangka' kan? ;) (jarang marah ya). dan yang lebih penting mudah lagi nak buat pemilihan baju. 

  Kisahnya, saya terbeli blouse saiz 38 ~ S, sebab minat warna & design. elok pula pakai. hehe. ada la bercita2 nak turun kan 2-3kg lagi. hehe. boleh kan? tapi abah dah pesan... 'jangan kurus sgt.. tak comel'.  ;) oklah setakat tu dulu. nanti kang ada yang termuntah pula. ;) senyum sikit.

 Moga berat badan yang ideal ni boleh maintain sampai bila2. Sihat selalu, inshaAllah. 

Izinkan saya berkongsi KISAH GEMBIRA di AIDILFITRI peserta Program NOW EVERYONE CAN KURUS... Jom layan jap...


Perbezaan Berat AIDILFITRI 2015 - 2016 - 2017

=====================



Dalam mood Hari Raya ni, just nak share perubahan hidup salah seorang peserta program Now Everyone Can Kurus (NECK). 

Pada Aidilfitri 2015, berat badan Pn Salbiah (37 tahun) adalah 95 kg dengan ketinggian 159cm. 

Dengan berat berlebihan, beliau selalu mengalami pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit darah tinggi yang teruk, muka dan kaki membengkak, tumit dan lutut selalu je sakit dan juga tidur berdengkur. 


Selepas menyertai program NECK, akhirnya pada Aidilfitri 2016 ini, berat badan beliau telah turun kepada 69kg. Iaitu penurunan sebanyak 26 KG berbanding Aidilfitri 2015! 



Kini segala masalah kesihatan sebelum ni dah hampir pulih dan beliau kini menjalani hidup lebih sihat dan bertenaga. Syukur Alhamdulillah. 

Tahniah kepada Pn Salbiah kerana berani mengambil langkah awal dengan menyertai program NECK dan mengubah gaya hidup yang lebih sihat. 

Bagaimana keadaan ANDA pula pada Aidilfitri 2017 nanti? Anda tentukan!


Jom jadi lebih KURUS + SIHAT bersama NECK!


Yang penting dalam program NECK, anda boleh MAKAN NASI setiap hari. Hehe. 


NECK Batch 18 akan bermula Sabtu ini 16 July 2016. Sedang elok sebelum BADAN terlebih  KEMBANG dek raya ni.

Pendaftaran masih dibuka. DAFTAR SEKARANG!

Kami doakan anda lebih SLIM & SIHAT pada hari raya 2017 nanti. InsyaAllah. 




Anisah - #0136216522

Agen Now Everyone Can Kurus (#NECK)

The Best Online Weight Loss Coaching

Jom Kurus Dari Rumah!