Wednesday, 29 April 2015

Shaklee penguat kasih ibunda.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar anda hari ni? mari sama2 kita menadah tangan,berdoa agar setiap yang membaca ini diberikan kesihatan yang baik, kebahagiaan di dunia dan akhirat. 
 Baru-baru ni, heboh mengenai Kisah seorang ibu yang RAHIM dibuangnya.  Allahuakbar, sakitnya, luluhnya diri seorang wanita bilamana 'mahkota' nya terpaksa dibuang. Namun, apa puncanya rahim dibuang? pelbagai faktor yang boleh menjadi penyebab. Dan amat tidak adil untuk HANYA menyalah 1 faktor sahaja. Antara faktor nye ialah pertumbuhan cyst fibroid. ( Boleh di elakkan dengan bantuan --> Cyst dan Gla

gambar hiasan, ehsan google ..;) kucing pun ada yang dibuang rahim...
Saya sendiri, sebagai seorang wanita dan juga ibu, Allahuakbar, tidak terbayang..Nauzubillahimzalik. Moga di jauhkan dari perkara sebegitu dari berlaku di kalangan saudara mara dan sahabat saya. 
Hari ni saya ingin kongsikan luahan hati seorang ibu dan kisah beliau bersama beberapa produk lain di luar sana dan bagaimana Shaklee menjadi penguat kasih ibunda.
Selamat menghayati…

 [SUARA HATI SEORANG IBU]
Suatu masa dahulu, dari tahun 2009-2011, anak2 saya (Ammar & Sumayyah) sering sahaja jatuh sakit. Setiap bulan, pasti akan kena 3 sakit serangkai ini; demam + batuk + selsema. Sekali sekala, mereka akan kena cirit birit etc...
Hati ibu mana yg tidak sedih bila melihat anak2 sakit. Ditambah suami saya jauh.. dan saya pula bekerja waktu itu. Setiap kali tinggalkan anak2 yg tidak sihat dgn maid, saya akan nangis dalam kereta... nangis sungguh2 sambil drive.
Cuti, mmg x adalah bakinya. Kadang kena tolak gaji lagi sbb ambil unpaid leave. Pernah boss ckp, apasal anak u selalu sakit ni??
Bukan saya tidak cuba usaha beri yg terbaik. Kadang diri saya pun stress. Apa lg yg saya boleh beri pd mereka??
Saya cuba few produk.. utk saya dan anak2. Pernah saya nk beli sejenis produk xx yg dikatakan makanan sunnah. Saya dgr pun di radio ikim. Lalu saya contact pengedar nya...
Masa dia cod brg tu, dia introduce produk lain (yy) yg serupa dgn produk yg saya nak beli..
"ainul, sebenarnya sama je xx ni dgn yy.. 2-2 dr kilang yg sama, cuma syarikat yg berbeza"
Waktu tu, saya terkedu... kemudian saya tak jd ambil xx, tp saya ambil yy. Sebabnya?? Harga yy lagi murah dr xx.
Hampir setiap bulan saya beli produk tu. Tapi progress anak2 sama sahaja.. nothing improved! Keadaan diri saya pun makin worst..nampak muka tua sgt even baru anak 2, n usia pun belum reach 30.
[Anda tidak pelik kah?? Kilang mana lah agaknya yg keluarkan produk2 ini?? Kilang di China kah??]
Bila saya mengandung anak ketiga tahun 2012, barulah saya tergerak hati mencuba $haklee. dan anak2 pun saya start beri $haklee (meal shakes + vit c + omega).
Ya Allah, surprisingly kesihatan mereka improved! Dan ketika lahirnya anak yg ketiga, baby saya bebas dari GBS! (Ammar & sumayyah- kedua2nya GBS positif dan perlu diberi rawatan antibiotik sejurus selepas dilahirkan). Alhamdulillah, yg ketiga..tiada GBS.
Do I obses dgn produk $haklee??
Oh tidak... bukan saya obses sehingga saya kata produk lain tak bagus. Dan bukan niat nak jatuhkan mana2.
Saya ambil $haklee kerana:
1) saya yakin, diet seharian saya dan anak2 tidak mampu cover NUTRISI GAP yg diperlukan oleh badan. Sbb tu, antibody badan tidak kuat dan kerap sakit.
2) Saya tidak mampu sediakan diet yg seimbang utk diri dan anak2

- makanan saya tinggi lemak, gula, garam serta kurang serat & nutrien
- makanan yg saya masak hilang nutrien ketika proses memasak itu sendiri
- terlalu bnyk pencemaran persekitaran yg berlaku

3) Saya juga tidak boleh jamin, makanan mentah yg saya beli di pasar bebas dari GMO, bebas dari injection, bahan pengawet, racun perosak, mahupun antibiotik...saya tidak boleh jamin, semuanya organic semata2. Kalaulah di Malaysia ni, kita mampu utk hasilkan makanan berorganik (purely), saya pun harap saya xperlukan supplemen.
4) saya juga ambil $haklee kerana saya sgt yakin dgn teknologi pemprosesan yg digunakan oleh syarikat $haklee itu sendiri...
Bayangkan.. $haklee telah tertubuh sejak tahun 1956, dan telah laburkan lebih USD250 juta hanya untuk ujian klinikal, kajian & pembangunan R&D semata2. Hebat bukan??
dan tahukah kita, sebelum $haklee keluarkan sesuatu produk, ia akan jalankan beribu ujian utk sesuatu vitamin.
Sebagai contoh, Nutriferon sahaja...mengambil masa selama 40 tahun penyelidikan sebelum $haklee decide utk keluarkan ia!!
Anda boleh bayangkan how strict $haklee dgn produk2nya??
Untuk tahu lebih lanjut ttg kajian2 $haklee, anda boleh refer di sini:http://physicians.shaklee.com/displayContent.htm…
Saya sebenarnya jadi takut melihat lambakan produk supplemen di pasaran... mengetatkanlah, menegangkanlah, menguruskan dlm masa seminggu lah, memutihkan dalam masa 14 hari lah...
Bila terlalu banyak iklan yg muncul di alam maya, saya terfikir, adakah produk2 tersebut dtgnya dr kilang yg sama, dan berapa banyak brand yg telah keluar dr kilang yg sama?? Dan berapa ramai yg telah consume??
Makin jd takut..bila timbul isu kena buang ovari, kanser, malah ada yg maut sbb ambil sesuatu produk...
Saya faham.. ramai SID yg menggunakan medium FB utk berkongsi ttg $haklee TETAPI ia tidak bermakna, $haklee sama seperti dgn iklan2 lambakan produk yg ada.
$haklee stands on itw own.. bukan main campur nie, campur itu, kemudian jadi $haklee.
Mungkin anda nampak, ramai promote $haklee, jadi anda pun assume, $haklee juga sama datangnya dgn produk2 lain...dari kilang yg sama
Tidak dear...
$haklee ada kilangnya sendir di USA, ada makmalnya sendiri..
Saya sendiri pernah berjumpa dgn barisan Scientist $haklee ketika melawat ke US pd tahun lepas. dan mereka bukan calang2 org, semuanya dgn high degree qualification.
Jadi, pastikan anda buat kajian dahulu sebelum membuat kesimpulan.
Kalau rasa tidak yakin dgn $haklee, tiada masalah...tidak perlu ambil.
Those who'd experienced illness only, then will appreciate health smile emoticon
I know because I'd experienced it (saya pernah rasa zaman "TUA SEBELUM USIA").
.....Dan Nasihat saya, sebelum anda ambil sesuatu produk, jalankanlah sedikit study.. bukan berdasarkan testimony semata2 atau cakap orang. Pastikan ia bukan produk cap ayam yg begitu rakus diedarkan oleh syarikat2 yg tahu kelemahan kita; nak cantik, nak kurus, nak kembali seperti anak dara dan lain2....
Harap info ini dapat membantu...
M. Ainul~

Working-at-home-mom


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. 

Saya dan keluarga juga merasai peningkatan kesihatan yang baik, dan alhamdulillah, bila anak jarang sakit, kuranglah lawatan ke klinik dan lebih banyak masa dapat diluangkan bersama untuk pembelajaran mengenai dunia dan akhirat, inshaAllah. 

kisah anak2 --> Anas & Amanina vs vitamins

Alhamdulillah, atok saya juga yakin dengan vivix shaklee dalam mengawal kencing manis beliau dan juga sakit tulang belakang beliau. , ada saya konsgikan di sini --atok tersayang

Juga kisah bonda tersayang, ops, jangan terkecut mak saya dah pun ada 17 cucu sehingga hari ni.. dan bakal bertambah2 lagi tahun ni. tapi gagah lagi melawat (bekerja) di negara matahari terbit, Jepun. ;) Kisah Opah awet muda . Alhamdulillah, dengan izin Allah swt. 



Di akhir kata. sebelum kita makan apa2 pun, ketahui dulu isi kandungan nya, moga kita terselamat dari bahaya yang datang dari makanan dan semoga kita bertambah sihat, inshaAllah. 

Sehingga berjumpa lagi... 

Jemput hubungi saya untuk KONSULTANSI dan PELUANG BISNES ya..;) 






Monday, 20 April 2015

Niat untuk KURUS, Tetiba... Di kurniakan bayi!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 


Alhamdulillah, program Now Everyone Can KURUS telah berjalan bagi 3 batch sekarang. Banyak sangat feedback yang positif di terima. hati germbira, badan sihat, dan bertenaga! Family juga bertambah bahagia! 

Dalam banyak2 feedback, salah satu dari nya menjadikan beliau terpaksa TERsingkir! kenapa? 

Allahuakbar, besar kuasa Allah swt. 

Niat beliau asalnya sertai program tersebut, sememangnya untuk KURUS, tapi rezeki Allah nak bagi bayi pula! 

;) Jemput baca perkongsiannya. 



NAK KURUS TAPI DAPAT BABY PULAK





Alhamdulillah, akak ni peserta batch 2. Start neck awal bulan 3 hari tu.






Masa belajar sama dulu, akak ni ramping slim je. Sekali tengok gambar terbaru, mak oiii. Sodap buat bantal peluk nih.



Masa awal2 join neck ni, memang tak pregnant lagi sbb antara syarat2 neck ni, wanita hamil tak boleh join.



Dalam tempoh 6 minggu join neck, tiba2 dia dapat berita gembira ni. Akak ni dah pregnant sebulan rupanya. Rezeki Allah yang tidak ternilai! 

Ada sahaja vitamins yang boleh diteruskan semasa hamil, ada juga yang boleh disimpan dahulu sehingga selepas bersalin, ataupun boleh bagi suami nya makan kan..;) 



Bila amalkan gaya hidup yang sihat, hormon pun dah stabil, insya allah peluang nak tambahkan umat Nabi lagi cerah.



Best ke best?



Dr Arshat pun ada pesan, nak dapatkan peluang utk pregnant ni, 1st betulkan hormon, ubah gaya hidup yang lebih sihat, disamping ambil suplemen yang membantu mempercepatkan proses.



Jadi buat rakan-rakan yang dah lama nak menunggu kehadiran cahayamata dan agak bam2, 




Jom sama2 kurus dan sihat, mana tau bonus tetiba nak dapat baby pulak ke kan.Batch 4 start 1 may ni!!!


InshaAllah masih belum terlambat untuk sertai dan keluar dengan hamil seperti lukisan dibawah! 






Saya doakan anda kurus dan sihat
#‎kurusdansihatdarirumah 




Agen Now Everyone Can KURUS 





Artikel bberkaitan OBESITI dan KESUBURAN yang inshaAllah memberikan penjelasan yang lebih mendalam. 

http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/news/20071211/obesity-linked-to-infertility-in-women
http://www.pregnancy.org/article/fertility-advice-overweight-and-obese-women


http://www2.bharian.com.my/bharian/articles/Obesitijejaskesuburan/Article/index
http://www2.hmetro.com.my/myMetro/articles/Puncatidaksubur/Article/article_print

Sila download di sini : Now Everyone can KURUS


Selamat meNIMBA ilmu, dan sama2 slim sama2 jom....  

~ Mohon jasa baik pembaca semua, untuk kongsikan artikel ini, mana tahu dengan satu click... ada yang SANGAT  perlu turunkan berat badan...

 dan secara tak langsung bantu orang lain untuk SIHAT 

dan mungkin dapat menyelamatkan NYAWA.... pencen kubur untuk kita semua, inshaAllah.

PENTING sila Click button fb di bawah untuk SHARE~

Thursday, 16 April 2015

3 Simple Tips To Be A Great Parent


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ni ada rakan kongsikan poster di bawah, tersenyum mungkin sebab memang selama ni mempraktikkan ketiga2 nya. 

Alhamdulillah setakat ni, masih memenuhi 3 Tips ni.. 

Peluk cium banyak kali setiap hari, eye to eye... inshaAllah setiap hari juga.

cuma sekali sekala, terpaksa minta tolong jiran/saudara ambilkan Anas & Amanina dari tadika, hati tersentuh sebab tak dapat dengar directly dari mereka apa yang mereka belajar/bermain di sekolah pada hari tersebut. 

Tido malam? alhamdulillah, setakat umur anas & amanina sehingga hari ni, dalam 3-4 malam sahaja mereka tido bukan di rumah yang sama...;) 

Moments yang indah... 

Moga tips ini bermanfaat buat rakan-rakan sekalian. 




Saturday, 4 April 2015

Istimewa April 2015


Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, Diam tak diam,dah masuk bulan April 2015!bulan ke 4, bagi tahun ini. Sekejap je kan? tup2, baby pun dah masuk 4 bulan juga. 

Untuk Entry kali ni, saya nak kongsikan promosi April 2015 yang awesome! 

2 produk penting sangat dan kegemaran mereka yang nak KURUS ataupun nak jaga berat badan. Lecithin dan Cinch 
1 vitamins yang famous untuk keCANTIKan dan keSUBURan : GLA Compleks
1 vitamins khas untuk DETOX hati : DTX
dan multivitamins kanak2- : Vitalea kids







Di samping promosi BEST ni, di bawah empayar mariafirdaus, sedang berjalan program Now Everyone Can KURUS batch ke 3, bermula pada 1 April --- dan bakal berakhir pada hari raya. Wow! ramai la yang selim melim nanti. 


Nak tahu TIPS PERCUMA untuk KURUS?
Nak tahu TESTIMONI terkini peserta NECK?
Nak tahu macamana nak KURUS tanpa seksa2?

Jemput singgah di sini --> Now Everyone Can KURUS



Sekian dulu, jika ada sebarang persoalan/perkongsia/dan apa2 la yang boleh saya bantu, sila lah hubungi saya ya...;) 

Bantu2 membantu ke arah kebaikan...Amalan Mulia! 

Saya doakan anda yang sedang membaca ni, Sihat , Ceria dan Bahagia selalu...

Sehingga berjumpa lagi, 

Anisah 
Rakan SID anda
0136216522
fb.com/anisahkhalid86