Monday, 20 April 2015

Niat untuk KURUS, Tetiba... Di kurniakan bayi!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 


Alhamdulillah, program Now Everyone Can KURUS telah berjalan bagi 3 batch sekarang. Banyak sangat feedback yang positif di terima. hati germbira, badan sihat, dan bertenaga! Family juga bertambah bahagia! 

Dalam banyak2 feedback, salah satu dari nya menjadikan beliau terpaksa TERsingkir! kenapa? 

Allahuakbar, besar kuasa Allah swt. 

Niat beliau asalnya sertai program tersebut, sememangnya untuk KURUS, tapi rezeki Allah nak bagi bayi pula! 

;) Jemput baca perkongsiannya. 



NAK KURUS TAPI DAPAT BABY PULAK





Alhamdulillah, akak ni peserta batch 2. Start neck awal bulan 3 hari tu.






Masa belajar sama dulu, akak ni ramping slim je. Sekali tengok gambar terbaru, mak oiii. Sodap buat bantal peluk nih.



Masa awal2 join neck ni, memang tak pregnant lagi sbb antara syarat2 neck ni, wanita hamil tak boleh join.



Dalam tempoh 6 minggu join neck, tiba2 dia dapat berita gembira ni. Akak ni dah pregnant sebulan rupanya. Rezeki Allah yang tidak ternilai! 

Ada sahaja vitamins yang boleh diteruskan semasa hamil, ada juga yang boleh disimpan dahulu sehingga selepas bersalin, ataupun boleh bagi suami nya makan kan..;) 



Bila amalkan gaya hidup yang sihat, hormon pun dah stabil, insya allah peluang nak tambahkan umat Nabi lagi cerah.



Best ke best?



Dr Arshat pun ada pesan, nak dapatkan peluang utk pregnant ni, 1st betulkan hormon, ubah gaya hidup yang lebih sihat, disamping ambil suplemen yang membantu mempercepatkan proses.



Jadi buat rakan-rakan yang dah lama nak menunggu kehadiran cahayamata dan agak bam2, 




Jom sama2 kurus dan sihat, mana tau bonus tetiba nak dapat baby pulak ke kan.Batch 4 start 1 may ni!!!


InshaAllah masih belum terlambat untuk sertai dan keluar dengan hamil seperti lukisan dibawah! 






Saya doakan anda kurus dan sihat
#‎kurusdansihatdarirumah 




Agen Now Everyone Can KURUS 





Artikel bberkaitan OBESITI dan KESUBURAN yang inshaAllah memberikan penjelasan yang lebih mendalam. 

http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/news/20071211/obesity-linked-to-infertility-in-women
http://www.pregnancy.org/article/fertility-advice-overweight-and-obese-women


http://www2.bharian.com.my/bharian/articles/Obesitijejaskesuburan/Article/index
http://www2.hmetro.com.my/myMetro/articles/Puncatidaksubur/Article/article_print

Sila download di sini : Now Everyone can KURUS


Selamat meNIMBA ilmu, dan sama2 slim sama2 jom....  

~ Mohon jasa baik pembaca semua, untuk kongsikan artikel ini, mana tahu dengan satu click... ada yang SANGAT  perlu turunkan berat badan...

 dan secara tak langsung bantu orang lain untuk SIHAT 

dan mungkin dapat menyelamatkan NYAWA.... pencen kubur untuk kita semua, inshaAllah.

PENTING sila Click button fb di bawah untuk SHARE~