Wednesday, 29 April 2015

Shaklee penguat kasih ibunda.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar anda hari ni? mari sama2 kita menadah tangan,berdoa agar setiap yang membaca ini diberikan kesihatan yang baik, kebahagiaan di dunia dan akhirat. 
 Baru-baru ni, heboh mengenai Kisah seorang ibu yang RAHIM dibuangnya.  Allahuakbar, sakitnya, luluhnya diri seorang wanita bilamana 'mahkota' nya terpaksa dibuang. Namun, apa puncanya rahim dibuang? pelbagai faktor yang boleh menjadi penyebab. Dan amat tidak adil untuk HANYA menyalah 1 faktor sahaja. Antara faktor nye ialah pertumbuhan cyst fibroid. ( Boleh di elakkan dengan bantuan --> Cyst dan Gla

gambar hiasan, ehsan google ..;) kucing pun ada yang dibuang rahim...
Saya sendiri, sebagai seorang wanita dan juga ibu, Allahuakbar, tidak terbayang..Nauzubillahimzalik. Moga di jauhkan dari perkara sebegitu dari berlaku di kalangan saudara mara dan sahabat saya. 
Hari ni saya ingin kongsikan luahan hati seorang ibu dan kisah beliau bersama beberapa produk lain di luar sana dan bagaimana Shaklee menjadi penguat kasih ibunda.
Selamat menghayati…

 [SUARA HATI SEORANG IBU]
Suatu masa dahulu, dari tahun 2009-2011, anak2 saya (Ammar & Sumayyah) sering sahaja jatuh sakit. Setiap bulan, pasti akan kena 3 sakit serangkai ini; demam + batuk + selsema. Sekali sekala, mereka akan kena cirit birit etc...
Hati ibu mana yg tidak sedih bila melihat anak2 sakit. Ditambah suami saya jauh.. dan saya pula bekerja waktu itu. Setiap kali tinggalkan anak2 yg tidak sihat dgn maid, saya akan nangis dalam kereta... nangis sungguh2 sambil drive.
Cuti, mmg x adalah bakinya. Kadang kena tolak gaji lagi sbb ambil unpaid leave. Pernah boss ckp, apasal anak u selalu sakit ni??
Bukan saya tidak cuba usaha beri yg terbaik. Kadang diri saya pun stress. Apa lg yg saya boleh beri pd mereka??
Saya cuba few produk.. utk saya dan anak2. Pernah saya nk beli sejenis produk xx yg dikatakan makanan sunnah. Saya dgr pun di radio ikim. Lalu saya contact pengedar nya...
Masa dia cod brg tu, dia introduce produk lain (yy) yg serupa dgn produk yg saya nak beli..
"ainul, sebenarnya sama je xx ni dgn yy.. 2-2 dr kilang yg sama, cuma syarikat yg berbeza"
Waktu tu, saya terkedu... kemudian saya tak jd ambil xx, tp saya ambil yy. Sebabnya?? Harga yy lagi murah dr xx.
Hampir setiap bulan saya beli produk tu. Tapi progress anak2 sama sahaja.. nothing improved! Keadaan diri saya pun makin worst..nampak muka tua sgt even baru anak 2, n usia pun belum reach 30.
[Anda tidak pelik kah?? Kilang mana lah agaknya yg keluarkan produk2 ini?? Kilang di China kah??]
Bila saya mengandung anak ketiga tahun 2012, barulah saya tergerak hati mencuba $haklee. dan anak2 pun saya start beri $haklee (meal shakes + vit c + omega).
Ya Allah, surprisingly kesihatan mereka improved! Dan ketika lahirnya anak yg ketiga, baby saya bebas dari GBS! (Ammar & sumayyah- kedua2nya GBS positif dan perlu diberi rawatan antibiotik sejurus selepas dilahirkan). Alhamdulillah, yg ketiga..tiada GBS.
Do I obses dgn produk $haklee??
Oh tidak... bukan saya obses sehingga saya kata produk lain tak bagus. Dan bukan niat nak jatuhkan mana2.
Saya ambil $haklee kerana:
1) saya yakin, diet seharian saya dan anak2 tidak mampu cover NUTRISI GAP yg diperlukan oleh badan. Sbb tu, antibody badan tidak kuat dan kerap sakit.
2) Saya tidak mampu sediakan diet yg seimbang utk diri dan anak2

- makanan saya tinggi lemak, gula, garam serta kurang serat & nutrien
- makanan yg saya masak hilang nutrien ketika proses memasak itu sendiri
- terlalu bnyk pencemaran persekitaran yg berlaku

3) Saya juga tidak boleh jamin, makanan mentah yg saya beli di pasar bebas dari GMO, bebas dari injection, bahan pengawet, racun perosak, mahupun antibiotik...saya tidak boleh jamin, semuanya organic semata2. Kalaulah di Malaysia ni, kita mampu utk hasilkan makanan berorganik (purely), saya pun harap saya xperlukan supplemen.
4) saya juga ambil $haklee kerana saya sgt yakin dgn teknologi pemprosesan yg digunakan oleh syarikat $haklee itu sendiri...
Bayangkan.. $haklee telah tertubuh sejak tahun 1956, dan telah laburkan lebih USD250 juta hanya untuk ujian klinikal, kajian & pembangunan R&D semata2. Hebat bukan??
dan tahukah kita, sebelum $haklee keluarkan sesuatu produk, ia akan jalankan beribu ujian utk sesuatu vitamin.
Sebagai contoh, Nutriferon sahaja...mengambil masa selama 40 tahun penyelidikan sebelum $haklee decide utk keluarkan ia!!
Anda boleh bayangkan how strict $haklee dgn produk2nya??
Untuk tahu lebih lanjut ttg kajian2 $haklee, anda boleh refer di sini:http://physicians.shaklee.com/displayContent.htm…
Saya sebenarnya jadi takut melihat lambakan produk supplemen di pasaran... mengetatkanlah, menegangkanlah, menguruskan dlm masa seminggu lah, memutihkan dalam masa 14 hari lah...
Bila terlalu banyak iklan yg muncul di alam maya, saya terfikir, adakah produk2 tersebut dtgnya dr kilang yg sama, dan berapa banyak brand yg telah keluar dr kilang yg sama?? Dan berapa ramai yg telah consume??
Makin jd takut..bila timbul isu kena buang ovari, kanser, malah ada yg maut sbb ambil sesuatu produk...
Saya faham.. ramai SID yg menggunakan medium FB utk berkongsi ttg $haklee TETAPI ia tidak bermakna, $haklee sama seperti dgn iklan2 lambakan produk yg ada.
$haklee stands on itw own.. bukan main campur nie, campur itu, kemudian jadi $haklee.
Mungkin anda nampak, ramai promote $haklee, jadi anda pun assume, $haklee juga sama datangnya dgn produk2 lain...dari kilang yg sama
Tidak dear...
$haklee ada kilangnya sendir di USA, ada makmalnya sendiri..
Saya sendiri pernah berjumpa dgn barisan Scientist $haklee ketika melawat ke US pd tahun lepas. dan mereka bukan calang2 org, semuanya dgn high degree qualification.
Jadi, pastikan anda buat kajian dahulu sebelum membuat kesimpulan.
Kalau rasa tidak yakin dgn $haklee, tiada masalah...tidak perlu ambil.
Those who'd experienced illness only, then will appreciate health smile emoticon
I know because I'd experienced it (saya pernah rasa zaman "TUA SEBELUM USIA").
.....Dan Nasihat saya, sebelum anda ambil sesuatu produk, jalankanlah sedikit study.. bukan berdasarkan testimony semata2 atau cakap orang. Pastikan ia bukan produk cap ayam yg begitu rakus diedarkan oleh syarikat2 yg tahu kelemahan kita; nak cantik, nak kurus, nak kembali seperti anak dara dan lain2....
Harap info ini dapat membantu...
M. Ainul~

Working-at-home-mom


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. 

Saya dan keluarga juga merasai peningkatan kesihatan yang baik, dan alhamdulillah, bila anak jarang sakit, kuranglah lawatan ke klinik dan lebih banyak masa dapat diluangkan bersama untuk pembelajaran mengenai dunia dan akhirat, inshaAllah. 

kisah anak2 --> Anas & Amanina vs vitamins

Alhamdulillah, atok saya juga yakin dengan vivix shaklee dalam mengawal kencing manis beliau dan juga sakit tulang belakang beliau. , ada saya konsgikan di sini --atok tersayang

Juga kisah bonda tersayang, ops, jangan terkecut mak saya dah pun ada 17 cucu sehingga hari ni.. dan bakal bertambah2 lagi tahun ni. tapi gagah lagi melawat (bekerja) di negara matahari terbit, Jepun. ;) Kisah Opah awet muda . Alhamdulillah, dengan izin Allah swt. 



Di akhir kata. sebelum kita makan apa2 pun, ketahui dulu isi kandungan nya, moga kita terselamat dari bahaya yang datang dari makanan dan semoga kita bertambah sihat, inshaAllah. 

Sehingga berjumpa lagi... 

Jemput hubungi saya untuk KONSULTANSI dan PELUANG BISNES ya..;)