Tuesday, 4 February 2014

BAHAYA Dehidrasi... boleh membawa MAUT!!!

Dalam dua tiga minggu kebelakangan ini, cuaca di Malaysia agak panas dan boleh menyebabkan dehidrasi dan bertambah buruk jika kita tidak tangani dengan baik... boleh membawa maut.


Laporan cuaca boleh di dapati di http://www.met.gov.my/

Di antara tanda-tanda dehidrasi : Ulcer mulut, bibir pecah, badan tak bermaya, kulit kering.
Dipetik dari http://www.tc.gc.ca/eng/civilaviation/publications/tp202-3-02-v023-3329.htm

Bila panas2 ni, batuk, selsema dan demam juga senang 'menyerang' kita.. dan sudah tentu kebanyakan dari kita akan cari minuman isotonik sbg meningkatkan elektrolit dalam badan.

Peniaga di kedai runcit di kawasan rumah saya maklumkan..- air 1++ mmg laku sgt skrg ni. bukan tak salah minum air tu.. cuma manis + bergas sgt kan.. kalau minum byk, nanti takut lain pulak jadi nya.

Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee.

Kali ni, saje saya campurkan dengan fresh orange juice..
kalau nak bancuh dgn air sahaja pun ok je

Penghilang Dahaga untuk Si Juara

Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietary dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Sumber : shaklee.com.my

Jangan pandang remeh kepentingan minuman elektrolit kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut.

Kalau anda mengalami haus terlampau, kulit bibir mengelupas atau rasa mual itu juga tanda2 badan sedang menghadapi tahap dehidrasi yang terlampau. jadi sila lah bancuh segelas Performance Drink hari ini. Ia memberi tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. Pasti berbaloi...

P.S : Performance drink juga sangat baik bagi mereka yang demam/demam denggi... (medically pun, treatment utk denggi mmg bagi air elektrolit).


Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-


FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!