Tuesday, 10 September 2013

Pelajar Perubatan Mesir VS supplemen Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Alhamdulillah, syukur padaMu Ya Allah... 


Di atas perkongsian ikhlas dari seorang rakan. 

Rakan baik kami, Dayah yang merupakan pelajar perubatan di Mesir berkongsi PENGARUH shaklee di kalangan pelajar pintar. 





Pada mulanya, beliau bertanya dengan saya mengenai harga bagi ESP, vitamin E, vitamin C, vitamin B complex, omega guard... Saya pun mcm pelik, dia ni mcm2 produk shaklee dia tahu, dah biasa makan ke? dah biasa beli ke?  Saya pun maklumkan seperti yang diminta. 

Nak di jadikan cerita, rupanya beliau dah biasa dengan produk shaklee ini sebab ramai rakan-rakan yang TOP dalam kelas sejak sekolah lagi dah makan shaklee. terasa tercabar juga kan, "aku pun nak berjaya seperti mereka". 

Kata beliau, sebagai pelajar perubatan, mereka di ajar tentang keperluan vitamin di dalam perkembangan otak dan badan. Kerana itu, beliau bertambah yakin, kepentingan vitamins bagi perkembangan otak dan fizikal yang baik. 

InshaAllah, Saya doakan beliau berjaya menamatkan pengajian beliau di Mesir dengan jayanya dan kembali untuk berkhidmat sebagai Doktor pakar di Malaysia satu hari nanti. 


Jom ikuti perkongsian beliau..




Alhamdulillah, shaklee semakin mendapat tempat di kalangan Masyarakat Malaysia (dan juga seluruh dunia) kerana telah semakin ramai yang telah merasai kesan positifnya... 

Ikuti apa itu ESP, Vitamin E, B Complex dan Omega Guard yang menjadi pilihan ibu bapa, remaja dan dewasa. 

     

     Soy Protein Isolate Powder (ESP)
ü Minuman membekalkan tenaga berpanjangan
ü  Meyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
ü  Penting untuk kanak-kanak,ibu menyusukan anak, dan mereka yang sedang pulih dari sakit 
ü  Mengoptimumkan penyerapan nutrien lain 

o   Sesuai di minum begitu sahaja
o   mahupun di campurkan dengan milo / horlick.. panas/ suam/sejuk...
o   Sesuai untuk quick breakfast/sahur

 Vitamin E
ü  Softgel yang mengandungi ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
üMengurangkan risiko sakit jantung
ü  Menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan
ü  Anti oksidan, menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas
ü  Menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit
ü  Meningkatkan kelelakian dan kesuburan



  
Omega  Guard
ü  Softgel yang mengandungi 85% Omega3 (tinggi dengan DHA dan EPA)
ü Mengalakkan perkembangan mental untuk dewasa dan kanak-kanak
ü  Mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah
ü  Mengurangkan risiko payudara, prostat dan usus
ü  Mengurangkan radang sendi


 

  B complex

ü  Tablet yang mengandungi vitamin B1, B2, B3,B6 yang menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga serta folic asid dan B12 membantu pembentukan sel darah merah di dalam tubuh
ü  Menggalakan kesihatan jantung, metabolism tenaga dan replikasi DNA yang sihat
ü  Menukarkan makanan menjadi tenaga
ü  Mengurangkan simpton kemurungan dan tekanan
ü  Meningkatkan fungsi otak
ü  Menaikkan selera makan 


















* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-

BEST Price Offer
FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!
Anisah Khalid
Shaklee ID : 963691
Call / SMS/Whatapps 0136216522

FB : ANISAH KHALID