Tuesday, 24 March 2015

Sedapnya Roti Canai Telur





Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Pagi ni, ada rakan (team NECK) kongsikan gambar roti canai yang nampak sangat SEDAP... Nyummy... sian ibu hamil ni kena telan air liur tau! 


Antara makanan kegemaran kita ek? 

(ops, bagi yang tak biasa dengan 'ek'.. ni adalah bahasa orang Johor.)

Sekali sekala makan macam ni, masih boleh di terima kot, tapi kadang tu, dah jadi macam 'makanan rugi' yelah.. tengok lah pembangunan kedai2 mamak di sekeliling rumah kita. pesat sangat, hidup sangat, sebabnya? sebab ramai yang suka makan 2 menu seperti dalam gambar di atas. 

Setuju? 

Ok jom kita tengok di sebalik roti ni, apakah yang tersembunyi... 


Roti Canai & Roti Telur
===================

Tahukah anda, Roti Canai dan Roti Telur bukan satu pilihan makanan yang SIHAT.

Sekeping roti canai mempunyai kalori sekitar 300kCal.

Roti telur pula mempunyai kalori sekitar 360kCal.




Ia hampir bersamaan dengan anda makan nasi, lauk dan sayur.

Bila anda makan roti canai atau roti telur, ini bermaksud anda memasukkan banyak 'minyak' dan 'fat' ke dalam badan anda.

Bila ia masuk ke dalam tubuh badan, ia akan terus ditukar kepada lemak.

Jika tidak bersenam, anda akan terus menyimpan LEMAK ini dalam tubuh badan.

Lama kelamaan, lemak lemak inilah yang menjadikan anda 'GEMUK'.

Nak sihat?

Pilih makanan yang betul.

Bukan tak boleh makan semua benda.

Tapi... 

Ini tak bermaksud anda boleh makan apa sahaja.

Betul ke betul?

So... Jom...

Belajar tips kurus dan sihat dengan betul.


Cakap kat orang sebelah, "Saya Kurus Dan Sihat".

Team NECK
Now Everyone Can Kurus
"Jom Kurus Dari Rumah"
"Projek Selim Melim Di Pagi Raya"


Download Ebook PERCUMA
Whatapps <NECK><NAMA><LOKASI> ke 0136216522