Saturday, 11 October 2014

Variasi Resipi ESP dan Mealshakes

Assalamualaikum wbt dan Salam sejahtera,

Alhamdulillah, bertemu lagi kita di sini... terima kasih kerana sudi singgah di sini.

Bulan ini, Oktober 2014, Shaklee buat PROMOSI untuk 2 produk HOT, yang memang menjadi kegemaran ramai.

Sekarang ni, semakin ramai yang sedar kepentingan protein dalam diet harian,Nak tahu , kenapa protein penting? Sila click --> Kepentingan Protein Dalam Diet Harian

Antara sumber protein yang kami sarankan ialah menerusi dua minuman instant non-gmo soya yang sedang di promosikan sekarang!




Hari ni, saya nak kongsikan variasi resipi ESP dan Mealshakes yang kita boleh nikmati..

Nyummy...Jom cuba pelbagaikan citarasa tetapi mendapat khasiat vitamins yang secukupnya, inshaAllah. 


1. ESP + Mealshakes + Performance Drink (Shaklee panggil mighty gems) : antara menu sahur kegemaran saya.sedap.. macam minum yogurt bliss perisa oren 
2.  ESP/Mealshakes blend bersama biskut oreo + ais ( ala2 macam coolblog pergh sangat sedap dan creamy. meleleh…)

2. ESP/MEALSHAKES  dikisar bersama buah kurma dan kismis (kita gabungkan makanan sunnah, manis & creammy.. nyummy)

3. ESP/MEALSHAKES  dikisar dengan buah strawberi (huh! rindu cameron highland! rasa sangat eksklusif!)



4. ESP + mealshakes dan kolagen Shaklee, vivix serta coklat ovaltine ( Powerful untuk kecantikan dalaman & luaran)

5. ESP/MEALSHAKES  dikisar bersama biskut chipsmore (ESP/MEALSHAKES  nanti akan lebih rasa macam pekat dan penuh coklat)
6. ESP/MEALSHAKES  digoncang bersama dutch lady strawberi atau coklat (mudah & meningkatkan rasa )

7. ESP/MEALSHAKES  dicampur bersama yogurt dan dikisar 

8. ESP/MEALSHAKES  dicampur bersama buah anggur dan vivix shaklee (ni ESP/MEALSHAKES  jadi color ungu. Rasa dia best. Bau anggur. Pastu ada anggur kan kecik-kecik dalam tu)

9. ESP/MEALSHAKES  dicampur bersama Cinch shake Shaklee bagi yang ingin diet

11. ESP/MEALSHAKES  bersama jus oren tropicana (atau apa-apa jus lah yang disukai)


12. ESP/MEALSHAKES  bersama Fresh milk

13. ESP/MEALSHAKES  bersama susu anmum atau mana-mana susu yang ibu-ibu mahupon bakal-bakal ibu ambil

14. ESP/MEALSHAKES  direndam bersama biskut wheetmeal. (ESP diminum bersama serat tau..lagi lama tahan kenyangnya)

Tips tambahan: Saya suka gunakan blender dan blend dengan 14 resepi ESP sangat istimewa ini sebab ESP yang diminum ini lebih mewah dengan buih dan sangat lembut berbanding hanya goncang atau kacau.

Lagi tips tambahan: Bancuhan ini hanya gunakan air suhu bilik, atau air suam-suam kuku atau pon ais je. Kerana protin mati pada suhu panas.

Di adaptasi dari  : http://zahirahhafizan.com

Selamat berESP...



Jika anda salah seorang seperti dalam gambar di bawah, anda la yang ESP cari..;) 




~Feel Free to LIKE and SHARE~
Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-
AFFORDABLE Price
FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!