Friday, 16 January 2015

Diet dengan Makan NASI, boleh kah? (NECK part2)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.... bertemu lagi kita buat ke sekian kali nya. Saya doakan anda yang sedang membaca sekarang dalam keadaan yang sihat, bertenaga dan sejahtera... inshaAllah. terima kasih kerana sudi bertandang ke sini ..;) 

Bila sebut pasal diet... di Malaysia ni la kan, ramai yang kata.. bila nak diet, tak boleh makan nasi dah, nasi tu menGEMUKkan... iye ke? tapi kan kenapa di USA/UK/Australia dan negara yang NASI bukan makanan rugi, orangnya boleh tahan OBES juga? Seingat saya, semasa di UK dulu, ramai jer kekawan yang sejak dari sekolah lagi, dah kategori XL.. belum lagi beranak kan? 



Kita pula, sebagai orang Asia, secara puratanya saiz lebih kecil dari orang barat, tup2, semakin menjadi keGEMUKkannya.. huhu.. Jangan Salah kan NASI ya... sebab nenek atok kita dulu, makan nasi bertahun-tahun... tapi puratanya badan diorang kecil2 jer. huhu. zaman kita ni, sebenarnye terlebih-lebih 'makanan baru'. a.k.a instant & kurang berkhasiat. 

Oklah, saya nak kongsikan hari ni, ada seorang rakan buat announcement seperti di bawah 



Bayangkan... tanpa NASI (karbohidrat) dalam masa 4 hari beliau berjaya turun 5 kg..ok satu pencapaian dalam penYEKSAan.. hehe. saya sendiri tak tahan if tak makan nasi dalam 2 hari. Hari kedua jer, perut dah bergelora.

Berbalik pada cik kak ni, selepas berjaya turun 5kg, dia tak tahan... makan nasi semula, dalam masa 11 hari, berat TAMBAH 7kg pula. huh! 2kg extra dari berat yang turun sebelum tu. 

Aduhai sayang, penat menahan perut, penat menahan nafsu.. tup2, EXTRA juga. 

Nak Berdiet? Buatlah Cara Yang Betul.....

Inilah yang saya ingin tekankan, nak turunkan berat badan akan jadi lebih mudah kalau kita tahu caranya. 

Sebagai rakyat Malaysia yang dah terbiasa makan nasi sejak kecil lagi. janganlah seksa diri hanya kerana nak DIET dengan cara yang tak betul.

Penulis buku ini merangkap sahabat saya ini berjaya turunkan berat badan tanpa perlu rasa lapar.
Yang lagi best, WAJIB makan nasi setiap hari...Best kan? 

Anda boleh baca Ebook Now Everyone Can Kurus.



Ada dua cara anda nak dapatkan ebook ini.

Cara Pertama :

Anda boleh buat belian RM10. 

Masukkan ke akaun Maybank.

No acc mbb 162107083387

email : anisahkhalid@gmail.com


ATAU

Cara Kedua :

Sila tekan Button SHARE di bawah,

Secara automatik. Anda layak dapat ebook ini PERCUMA.

Selepas buat bayaran / SHARE .


 Sila download di sini : Now Everyone can KURUS

Selamat meNIMBA ilmu, dan sama2 slim sama2 jom....  

~ mana tahu dengan satu click... ada yang SANGAT  perlu turunkan berat badan...
 dan secara tak langsung bantu orang lain untuk SIHAT 
dan mungkin dapat menyelamatkan NYAWA....

PENTING sila Click button fb di bawah untuk SHARE~