Thursday, 11 December 2014

Tips hilangkan parut gigitan hama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 



Saya kena hama ni dah dalam 2 minggu (memula ingat sbb nyamuk gigit)… pastu bila lama2 makin merebak. jumpa Dr. Dr kata hama yang biasa pada tilam.
Hama ni kecil sangat, kita tak nampak..  bila dia gigit kita tak rasa sakit lagi... bila die dah habis 'makan' dan tinggalkan kita, baru terasa gatal yang amat. huhu. 
Gambar dari google... kecil sgt 

Yang peliknya, anak2 dan suami pula baru je kena selepas 2 minggu.
Cuba usaha dgn basuh everything dgn dettol ( tilam camne pula nak basuh kan? spray dgn air dettol.


Tips hilangkan parut gigitan pepijat ...makan supplement yang mengandungi extract grape seed...

Alhamdulillah... kat rumah ada je vitamins yg bersumberkan grape seed..

 Alhamdulillah… memang ada stok Vita-E + Vita C + Garlic (naturally to increase imun) Shaklee kat rumah ni. Bila kena 'penyakit' ni kenala consistent makan supplement ...;) 

Untuk luaran, kita sapu kan dengan Herbal Blend, dengan methol yg ada ...sejuk sikit dan melegakan gatal tu, dan pada masa yang sama membantu mengurangkan kesan parut tu. 
Harapnya cepat la sembuh sepenuhnya.
InshaAllah nanti saya update lagi ya. banyak nak kongsi kan..

Di antara web yang bermanfaat...

http://www.mypestnews.com/2012/02/kesan-gigitan-pepijat-dan-bagaimana.html