Wednesday, 17 December 2014

20 SEBAB KENAPA SHAKLEE?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar pembaca semua? Moga kita semua sihat, ceria dan diberkati Allah swt sentiasa. 

Ada yang bertanya dengan saya... KENAPA masih bersama shaklee

Izinkan saya berkongsi sedikit SEBAB kenapa saya bersama Shaklee, saya setuju sangat dengan pandangan rakan saya Kaklong Nuzula sebab mengapa kami jatuh cinta dan masih bersama shaklee. 


20 SEBAB KENAPA RAMAI JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE?
   
1. Kekuatan produk. Produk yg bagus. Shaklee  berasaskan bahan semulajadi, melalui kajian terperinci & ujian yg ketat. Shaklee berdaftar dgn KKM & yg paling penting disahkan halal. Lebih 57 tahun. The Shaklee Difference ~ Always Safe, Always Works, Always Green.


2. Syarikat yg mempunyai kredibiliti dan integriti yang tinggi. Sudah 57 tahun di dunia. Dah established.



3. Sistem yg adil & terbukti. Yang paling penting patuh syariah.




4. Shaklee bayar bonus yg tinggi pd pengedarnya, 50% drp keuntungan syarikat (satu ciri syarikat yg baik). Banyak sangat benefit selain cash bonus, ada car bonus & mcm2 insentif. Satu peluang yg sangat besar. Shaklee sgt menghargai pengedarnya.



5. Satu bisnes yg boleh diwariskan pada anak cucu.



6. Income yg tidak terhad (unlimited income). Boleh jadi passive income dan pelan untuk persaraan. Berpencen dgn Shaklee!



7. Bisnes produk kecantikan & kesihatan adalah antara bisnes yg terbaik, seperti mana pernah dikatakan oleh DAO & Faisal Abdullah. Industri yg bernilai billion dollar, termasuk di Malaysia.



8. Tidak perlukan modal utk mulakan bisnes. Tak perlu buat pinjaman bank dan tak perlu berhutang dengan sesiapa.



9. Boleh dilakukan 100% dari rumah. Home-based business.


Home Office saya yang saya kongsi bersama anak kesayangan....



10. Tak perlukan premis perniagaan. Kan mahal nak sewa kedai.



11. Tak perlu simpan stok yg banyak. Tak ada stok langsung pun boleh.



12. Hampir tiada risiko rugi, barang rosak, tak laku dsb. Biasanya dlm bisnes, high risk high return.. tp Shaklee.. no risk tp high return.. mana nak cari.



13. Kalis recession (kalis kemelesetan ekonomi), insya Allah. Maksudnya dlm keadaan ekonomi bagus atau tidak, orang tetap akan beli. Orang tetap perlukan suplemen & produk kesihatan.



14. Peluang perniagaan online yg sangat besar, seperti mana kajian oleh SKMM & Paypal berkenaan peningkatan pembeli online & nilai yg dibelanjakan secara online meningkat sehingga berbillion ringgit. Drp kajian seorang pensyarah di Malaysia (yg terbaru), bisnes online lahirkan paling ramai jutawan. Kaitannya dgn Shaklee? Shaklee boleh dibuat 100% secara online, lebih2 lagi kita ada online system.



15. Syarat utk berjaya dlm bisnes adalah M.E.S.T.I. Mentor, Elmu, Sistem, Tindakan & Impian. Ramai yg dah berjaya dapat income sehingga 6-7 angka sebulan. Dlm Shaklee, kita dah ada mentor & sistem yg dah tersedia.. malah, peluang menuntut ilmu yg sentiasa terbuka luas… tinggal lagi TINDAKAN & IMPIAN saja utk berjaya.



16. Shaklee menyumbang kepada kepimpinan alam sekitar sejak 5 dekad yg lalu. Syarikat pertama di dunia yg memperolehi pensijilan "Climate neutral". Kita sokong Shaklee, kita juga menyokong usaha ke atas alam sekitar yg lebih baik. GO GREEN.



17. Boleh jadi MLM pahala… peluang utk dpt pahala yg berpanjangan, walaupun kita sudah tiada di dunia ini (drp ilmu yg dicurahkan generasi demi generasi… menjadi ilmu yg bermanfaat)

Multilevel pahala...;) tidak terhad kepada ilmu agama semata-mata



18. Income yg berpanjangan, dgn itu blh jadi amal yg berpanjangan… walaupun kita sudah tiada di dunia ini (seperti yg dijelaskan).



19. Donald Trump & Robert Kiyosaki pun sokong MLM. Juga DAO, pun sokong MLM. Justeru, kenapa tidak?



20. Suplemen Shaklee sbg alternatif kpd ubatan kimia & drugs (ini lbh kpd sebab peribadi tp satu sebab yg penting juga utk diri sy.. Shaklee jauh lg selamat daripada ubat yg ada byk side effect). Shaklee utk mencegah…  kerana mencegah lebih baik drp merawat.     


Jika di beri pilihan... yang mana yang anda pilih? tentu yang semulajadi kan... 



 ~Credit to Kaklong Nuzula