Wednesday, 3 September 2014

Ku Ingin Terbang Tinggi Di Awan...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Sempena Hari Lahir saya, saya dedikasi lagu ini buat semua pembaca blog ini... 
Pertama kali mendengar lagu ni, saya terus terkedu.. ringkas je liriknya, tapi pada saya mendalam maksudnya. Dalam hidup, kita nampak orang lain berjaya, kita juga ingin berjaya... dan bila kita nak berjaya, kita perlu bersama orang yang telah berjaya...

Ku Ingin Terbang Tinggi...Jom hayati lagu ini...







Lagu : Langit

Artis : Yuna
I can see the sky
The bird are flying



Cloud are moving by my heart is light
The moon will be my witness tonight
In my dream I see myself fly
Terbang terbang tinggi walau
Tanah di kaki kan ku cari langit
Terbang terbang tinggi
Awan biru menanti bersama pelangi
Always thought that i
Could be your my own
They make me feel alive
And I dont feel alone
The moon will be my witness tonight
Coz in my dream you and I, we’re both fly

Terbang terbang tinggi
Walau tanah di kaki kan ku cari langit
Terbang terbang tinggi
Awan biru menanti bersama pelangi
I can see the sky
The bird are flying



Album : OST Short Film “Terbang”


Dalam buku Law of Attraction, juga saranan oleh mentor2, juga dari zaman sekolah lagi, kita di galakkan sangat2 untuk set kan matlamat kita. 

Jika tanpa matlamat, seolah2 kita nak memulakan perjalanan, tapi kita tak tahu ke mana arah kita nak tuju. 

InshaAllah, bila matlamat telah di setkan.. ia menjadi komitmen kita untuk berusaha lebih ke arah mencapai matlamat kita. 

'Rabbi Yassir Wala tu'assir, Rabbi tammin bil khoir'

Inilah vision board kami, moga tercapai dalam tempoh yang kami rancangkan, InshaAllah,


Ya Allah, permudahkan dan lancarkan urusan kami dalam mencapai kebahagiaan di dunia dan akhirat. Ameen.

Terima kasih kerana sudi singgah di sini. Sehingga berjumpa lagi...
Anisah