Monday, 18 August 2014

Shaklee tidak tersenarai dalam senarai BOIKOT...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 



Sejak kebelakangan ini, isu boikot barangan Israel, semakin menjadi mendapat tempat di kalangan orang Islam dan bukan Islam atas dasar membantah kekejaman yang di lakukan oleh Israel kepada Gaza dan Palestin secara amnya. Bukan sekadar boikot sahaja, apa lagi yang kita boleh lakukan?



Jom kita pergiatkan usaha untuk membantu Palestine berpandukan poster di bawah. Yang paling nampak mudah, tetapi inshaAllah paling KUAT, adalah doa orang muslim untuk saudaranya. 





Ada yang kata, since shaklee adalah produk US, maka kita perlu boikot? huhu...



1. Shaklee tidak tersenarai dalam senarai boikot



Berikut adalah senarai boikot yang di pamerkan di inmind.com... Ada tak shaklee dalam senarai ni? atau dalam mana2 senarai? takde kan? 









2. Pengakuan Shaklee tidak terlibat dengan mana2 pertubuhan 





Penerangan lanjut oleh Master Zahirah & Hafizan mengenai isu ini di blog mereka. Penulisan mereka adalah berdasarkan penulisan menjawab beberapa persoalan yang timbul dalam isu boikot ini. Sila layari :  



Health~Key of happiness: Sudah sampai masakah untuk memBOIKOT Shaklee???



Kita boikot apa yang boleh dengan ilmu, bukan dengan emosi.

Kalau lah semua produk US nak kena boikot, maka jangan guna komputer, tv, hset , fb, blog, dan macam2 lagi...

Pandangan peribadi saya, kita boikot apa yang tidak memberi manfaat pada kita dan terang2an menyumbang kepada Israel laknatullah. 



Moga Allah pelihara kita dan memberi perlindungan kepada kita dari benda yang haram, Amin



Wallahualam,

#prayforgaza

Salam hormat, 

Anisah 



~Feel Free to LIKE and SHARE~
Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-

FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!