Thursday, 20 November 2014

Selamat Tinggal Gout Ayah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Bila terlibat dengan dunia supplement dan kesihatan ni, macam2 penyakit yang jarang dengar, terasa macam selalu pula dengar.. hehe, sebenarnya sebab dulu tak peduli, sekarang dah peduli, tu yang jadi macam kerap jer..



Ok hari ni, saya nak kongsikan pasal penyakit gout yang telah 'menyerang' rakan saya... eh, bukan rakan saya, ayah dia. 

Susahnya ayah beliau nak berjalan, even nak gerakkan kaki juga jadi satu 'event' yang menyeksa diri sendiri. 


Jom kita tengok APA itu gout? Macamana boleh terjadi? dan apa tindakan yang perlu di lakukan?


Jemput tengok video ini ya..




Secara ringkasnya mengenai gout boleh di ketahui melalui poster di bawah;





Click untuk lebih besar

Alhamdulillah, berita yang saya terima dari rakan saya, gout ayah beliau 'hilang' setelah makan belum habis sebotol pun vivix. Alhamdulillah, dengan izin Allah.

'Alhamdulillah perginya gout ayah meringankan sendi dan pergerakan.. memudahkan beliau untuk melakukan aktiviti harian, dan SOLAT! Alhamdulillah... '

Alhamdulillah, ada kawan saya mengambil performance drink, omega guard, ajht dan alfafa juga berjaya mengurangkan gout pada awal pengambilan nya. 

JOM ketahui macamana vitamins ini membantu pesakit gout ;




Testimoni oleh Siera Haiyi


[AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN…]

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.

Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.
“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”
Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.
Ayah masih makan pain killer setiap kali gout menyerang.Dah jadi macam gula-gula.Goutnye kerap bertandang.Sekarang makin teruk.Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu.Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.
Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
Ustaz masa sekolah cakap…Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA.tetapi ituje yang saya mampu.
Sedih.

Pada satu hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee.Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan.Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali.wahh menarik!!teruja saya nak berikan kepada ayah saya.Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALFAFA?”
Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat.Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital.Wajahnya girang dan berseri.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.
“Kertas apa ni?”
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!
Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah
Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak…tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.

Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…
Terima kasih Allah…..

Testimoni Gout Ayah kepada Siera Haiyi




Buat rakan-rakan yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai setiap vitamins ini boleh ziarah website shaklee sendiri ; 

1. performance drink

2.alfalfa complex

3. Omega guard

4. Advanced Joint Health Tablet

5. vivix
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Di akhirkata, vitamins membantu meningkatkan kesihatan kita, namun amat penting kita menjaga pemakanan dan mengamalkan gaya hidup yang sihat. Dan sebagai orang yang beragama ISLAM, kita kena yakin dengan izin Allah penyakit datang, dan dengan izinNya jua penyakit boleh sembuh. 

Alhamdulillah, bahagia bila melihat orang lain bahagia...
Alhamdulillah, gembira mendapat berita orang lain lebih sihat dengan sedikit bantuan dari saya. 
Alhamdulillah... 

Izinkan saya membantu dengan menghubungi saya seperti butiran dibawah


~Feel Free to LIKE and SHARE~
Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-

FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!