Friday, 31 July 2015

Raya bulan MenGEMUKkan diri, setuju?

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar anda hari ni? Apa khabar diet anda hari ni? 

Diam tak diam, hari ni dah pun 15 Syawal 1436H. dah 2 minggu pun kita raya. 

Dan dalam diam tak diam tu, ramai yang berjaya MemBINA badan dengan pelbagai makanan raya yang enak2 belaka. hehe. kan? 

Alhamdulillah, tahun ni saya dan keluarga beraya di Muar, Johor dan Masjid Tanah, Melaka. Alhamdulillah, seronok berkumpul bersama sanak saudara. Hari raya pertama jer, kami beraya dalam 6-7 buah rumah, dan setiap rumah menghidangkan menu yang agak sama...

Cuba teka apa?

RENDANG, KETUPAT, LEMANG, KUAH LODEH, KUAH KACANG... dan banyak kuih2 manis juga tak lupa, air MANIS juga. 

ala2 macam ni la menu kita kan ? ( gambar ihsan google.. hehe hari tu tak ambil pula gambar makanan)


Selang satu rumah, saya minta air kosong dengan tuan rumah... kembang rasa tekak dengan air manis banyak2 ni. 

Makan pula? orang dah hidang kan... kena la jamah juga. tapi di sebabkan perut yang semakin sempit, jadi memang kira jamah jer. Harap maklum perut makyong kan. 

Orang lain pula, ada yang saya jeling... makan macam betul2 membalas SEBULAN puasa. huhu. 

Maka, bermula la episod FLUSHING out pada malam raya pertama tu. kesian tandas tau... tak sempat die berehat. 


oklah tu kisah RAYA pertama... yang saya rasa RAMAI yang terlibat sama kan? huhu... tulah status yang famous di fb pada 1 Syawal. 


ok jom kita tengok apa kesannya pada badan kita pulaa...


Inilah kesannya... huhu. Ramai sangat yang berjaya KURANGkan berat badan sepanjang SEBULAN PUASA... turun nye mungkin 1-2 kg.. tetiba raya naik sampai 10 kg? huhu. 



Real Case kan? cuba tengok orang sekeliling kita... jangan tengok orang sangat, cuba cermin diri kita. huhu. Sian dia tau.. sian badan kita. TERKEJUT! 

Alhamdulillah, sempena dengan bulan pemBINAan Badan ni... makanye set slimming memang menjadi pujaan. hehe. 

Ramai yang mendaftar di bawah program Now Everyone Can Kurus.(N.E.C.K) untuk batch yang ke 7 bermula 1 Ogos 2015 ni.. boleh baca lebih lanjut di sini. blog RASMI N.E.C.K

Antara supplement yang membantu pemBINAan yang minima.. hehe. 



;) nak tahu lebih lanjut pasal N.E.C.K... jemput pm na... 
dan nak tahu pasal lain2 pun...inshaAllah saya sudi membantu. 


Di akhirkata, mari kita sama2 doakan kita semua sihat dan ceria selalu, inshaAllah.

~Feel Free to LIKE and SHARE

~Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-
FREE ConsultationBusiness OPPORTUNITY with Shaklee!!