Monday, 28 March 2016

Khasiat Minum Air Kelapa di Musim PANAS

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera, 

Apa khabar anda hari ni? di musim panas ni, ramai yang kurang sihat, batuk selsema dan juga demam. 

Di musim panas ni, kita mudah dehidrasi. Jadi, nak taknak memang kena minum air kosong secukupnya dan juga air yang tinggi elektrolit nya. 

Dr Zubaidi mencadangkan minum air kelapa di fb beliau seperti di bawah; 



Memetik artikel dari bernama;


'air kelapa tinggi dengan kandungan potassium, klorida, magnesium, kalsium, sodium serta vitamin B kompleks yang mampu mengawal tekanan darah, merendahkan otot serta menaikkan selera makan dan minum ketika musim panas.'


Minum sekurangnya 2.5liter air kosong bersamaan 10 hingga 12 gelas sehari 



'Amalkan mengambil makanan yang di potong kecil dan mudah di kunyah agar mudah di hadam dan di serap serta tidak memerlukan banyak tenaga untuk mengunyah dan meningkatkan haba badan dan berpeluhan'



Alhamdulillah, ramai yang menjual air kelapa di kawasan rumah saya sekarang. ;) jadi mudah lah nak beli.

Selain tu, kami juga minum performance drink, sedap tau perisa oren! yang best nya lagi... tak perlu tambah gula pun. Anas & Amanina suka sangat! 


InshaAllah antara usahaa untuk kekal cergas dan sihat terutama  di musim panas ni. ;) 

Nak order performance drink?
Hubungi Anisah 0136216522