Thursday, 17 April 2014

Ostematrik Shaklee, Bukan Sekadar Kalsium

Assalamualaikum dan Salam sejahtera, 

Sejak bergelar Pengedar Shaklee, semakin terasa banyaknya ilmu nutrisi yang perlu di explorasi. 

Dalam banyak-banyak nutrisi yang ada...KALSIUM la antara yang famous, tengok sahaja iklan di TV.. sumber kalsium dalam bentuk yogurt dan susu untuk kanak-kanak, ibu hamil, ibu menyusu dan juga orang tua2.. kenapa mereka yang menjadi sasaran?


Kanak-kanak... kerana mereka sedang dalam tempoh pembesaran. jadi Kalsium sangat penting dalam membina tulang yang kuat. 

Bagi ibu-ibu pula.. kalsium diperlukan oleh bayi dalam kandungan dan juga menyusu dalam kuantiti yang tinggi

Bagi warga emas...  yang memang selalu di kaitkan dengan tulang rapuh & osteoporosis.
Sebenarnya, kita semua perlukan pengambilan kalsium, sebelum terjadi osteoporosis. Jumlah pengambilan kalsium harian mengikut  umur seperti rajah di bawah; 

source :http://www.uic.edu/

 Menjadi budaya orang di Barat untuk minum susu di pagi hari sejak dari kecil sehingga la tua. Warga emas di barat terkenal dengan rajin berjalan dan masih boleh berjalan sendirian walaupun umur menjejah 70-80an. Tetapi budaya minum susu agak kurang di negara kita... itu yang warga emas kita tidak secergas warga emas di barat.

Kalsium bukan hanya dari produk tenusu...Dari banyak- banyak makanan di atas, kebanyakkan dari kita memang selalunya tidak cukup 1000mg pengambilan kalsium sehari. 

Jadi kita memang sangat perlukan supplement bagi menampung kekurangan kalsium sebelum/setelah berlaku antara kesan kekurangan kalsium berikut;Memperkenalakn produk Shaklee yang kaya kalsium yang di panggil Ostematrik...


Siapa perlukan ostematrik???Testimoni pengguna

Saya sendiri mengambil ostematrik sebelum tidur, bagi mengelakkan kebas kaki dan gigi rapuh. Sejak ada anak ni, sebelum ni memang selalu kebas kaki bila duduk lama di atas lantai dan juga gigi pernah terpatah sendiri .. gara-gara makan kacang je pun. Alhamdulillah.. sekarang, kebas kaki amat jarang berlaku dan sakit gusi/gigi dah takde. Di samping tu..Alhamdulillah, anak yang masih bf dapat menerima khasiat dari pengambilan supplement ostematrik...gigi Amanina CANTIK kata dentist. -Anisah Khalid. 

Jom ikuti sebahagian dari testimoni pengguna lain... (boleh google... banyak sangat2)Entry berkaitan : 
1. http://asyrafanisah.blogspot.com/2013/09/set-hamil-set-pantang-dan-set-penyusuan.html
2. http://asyrafanisah.blogspot.com/2013/08/optimumkan-kesan-vitamin.html
3.http://asyrafanisah.blogspot.com/2013/12/maaf-bos-saya-mc-lagi.html

Sekian dulu perkongsian kali ini... sehingga berjumpa lagi. 

Feel free to LIKE and SHARE

Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-


FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!