Monday, 3 March 2014

Nutriwhite dan Enfuselle (Set penjagaan kulit Shaklee)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera, 

Orang kata 'berdosa' kita tak share benda baik dengan orang lain...


Produk Shaklee berasaskan semulajadi , terbukti berkesan dan telah menjalani ujian klinikal. 




Selalu bila sebut shaklee, orang bayangkan vitamins je.Ada yang tak tahu..shaklee ada set penjagaan kulit dan juga set penjagaan rumah..termasuk penapis air juga. nak tgk apa lagi produk shaklee? boleh tgk di PRODUK SHAKLEE di Malaysia





Kali ni, saya nak berkongsi mengenali produk kecantikan Shaklee. InshaAllah saya akan berkongsi mengenai yang lain dalam posting yang lain. 

Ramai yang berminat dengan set kecantikan shaklee yang biasanya di kenali dengan SET D (Vitamin E, GLA Compleks, Vitamin C, Bcompleks ,ESP dan colagen shaklee powder ). Vitamins ini lebih kepada penjagaan dari dalam. 

Kebelakangan ini, ramai pula yang bertanyakan mengenai pencuci muka, sebab nya dah cantik dari dalam, NAK juga cantik dari luar. 

Buat yang pernah pakai memang sangat berpuas hati dan berbaloi2.. sebab setiap botol ini boleh tahan berbulan2. Semua produk shaklee adalah berasaskan semulajadi termasuk lah produk kesihatan kulit ini. 

Jom kenali 2 set penjagaan kulit wajah ini. 

1. NutriWhite
2. Enfuselle

...........................


1.NUTRIWHITEUltimate Protection Whitening Lotion SPF 15
Overnight Renewal Whitening Cream
Gentle Deep Foaming Cleanser
Soothing Radiance Whitening Softener
Gentle Action Makeup Remover
Daily Defense Whitening Essence
Spot Whitening Treatment



NUTRIWHITE

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

- Pelembab yang melicinkan kulit
- Kaya pati botani Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari 
- Mengandungi Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit

Overnight Renewal Whitening Cream

- Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- Vitamin C aktif mengurangkan tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
- Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri! c:

Gentle Deep Foaming Cleanser

- Membersihkan, menyegarkan kulit secara lembut
- Rumusan khas mengandungi rumpai laut bagi menghilangkan kekotoran, membuang sel mati dan menegangkan
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

Soothing Radiance Whitening Softener

- Sangat berkesan, bertindak secara lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
- Menjadikan kulit lebih segar dan tegang dengan kandungan Rosemary,
- Kudzu yang menegangkan dan mencerahkan,
- Marshmallow yang melembapkan

Gentle Action Makeup Remover

- Formula khas tidak berminyak, menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
- Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit

Daily Defense Whitening Essence

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin berseri, diformulasi dengan lembut dan mudah diserap:

- Mengandungi Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
- Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
- Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok hitam
- Mulberi untuk mencegah kerosakan kesan daripada cahaya matahari
- Vitamin C aktif untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah

Spot Whitening Treatment

- Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- Kuasa pencerahan botani daripada pati Likuoris dan Peony, juga melindungi serta menghilangkan radang kulit
- Cats Claw menegangkan kulit
- Vitamin C aktif membawa kecerahan baru untuk kulit dengan rawak wajah yang lebih halus



2. ENFUSELLE

Hydrating Cleansing Lotion
Purifying Cleansing Gel
Hydrating Toner
Purifying Toner
Hydrating Moisturizer
Balancing Moisturizer
Eye Treatment






Hydrating Cleansing Lotion

Emulsi berkrim bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.

- Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
- Membantu mencerahkan tona kulit
- rumusan pH yang seimbang dan Hipoalergenik

Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.

- Mengandungi bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
- Mencerahkan tona kulit
- rumusan pH yang seimbang dan Hipoalergenik

Hydrating Toner

Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.

- Terbukti secara klinikal
- Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
- Rumusan dengan pH yang seimbang, tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
- Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Purifying Toner

Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

- Terbukti secara klinikal
- Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
- Mengandungi pH yang seimbang dan Hipoalergenik
- Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
- Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
- Membantu mengawal kulit berminyak

Hydrating Moisturizer

Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
Krim tanpa minyak dan tidak melekit, kaya pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta!

Terbukti secara klinikal:

- 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
- 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
- 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
- Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
- Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
- Hipoalergenik

Balancing Moisturizer

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit dengan segera
Mengawal pengeluaran minyak pada wajah-->menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat

Terbukti secara klinikal:

- 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
- 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
- 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
- Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
- Hipoalergenik

Eye Treatment

Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan 
Serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:
- 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
- 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
- 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
- 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
- Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
- Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
- Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
- Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
sumber: Shaklee Malaysia 

Perbezaan secara ringkas di antara kedua nya. 



Chop2... ada yang tak best tau.. Apa yang tak best dengan Nutriwhite ? cuba baca status rakan SID ni..:)



Testimoni pengguna :













Feel free to LIKE and SHARE



Please do not hesitate to contact me/ comment below for:-

BEST Price Offer
FREE Consultation
Business OPPORTUNITY with Shaklee!!