Thursday, 23 February 2017

Perlu ke supplement KALSIUM? Dah minum susu kan...

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar semua? di doakan sihat2 hendakNya.

Pengalaman saya, 3 kali hamil... bila checkup di klinik kesihatan, mesti nurse akan tanya 'Puan ada minum susu?' 'Kalsium penting untuk perkembangan bayi terutama untuk tulang dan gigi'

Psst tahu tak gigi kita memang dah ada sejak dalam perut lagi? seawal 6minggu pertama tau. MashaAllah saya pun terpegun dengan fakta ini.




untuk pembentukan gigi, kalsium sangat2 diperlukan...

ok berbalik kepada soalan di tajuk kita


Saya dah minum susu setiap hari, perlu ke ambil supplement KALSIUM lagi?


Memang ramai yang tanya soalan ni.

Macam ni yer.

Keperluan Kalsium harian kita adalah 800-1250 mg setiap hari.

Keperluan yang berbeza mengikut faktor fizikal seperti umur, hamil, menyusu dan lain2.


Ini pun sebenarnya keperluan MINIMUM untuk IBU HAMIL, MENYUSU & WANITA MENAPOUS tau! Jangan kurang dari 1000mg sehari.

Secara general, segelas susu segar (200ml) mengandungi 200mg kalsium.

Untuk dapatkan 1000mg Kalsium, kita kena minum lebih 5 GELAS atau 1 LITER susu.

Larat ke nak minum 5 GELAS susu setiap hari? Itu pun belum tentu semua Kalsium diserap dalam badan. 😅

Tapi, 4 BIJI OSTEMATRIX dah cukup ada 1000mg Calcium.





Bukan tu je, Ostemarix juga ada Magnesium, Vitamin D, Boron, Mangan, Iron & Zink untuk bantu penyerapan maksimum ke dalam tulang kita.

Jom kita kira kos pulak!

Sebotol susu 1 liter = rm7/day!
Sebotol Ostematrix (30hari) = RM2/day!

Yang mana lebih berbaloi? 😄

Saya minum 1 gelas susu setiap hari, dan saya juga ambil OSTEMATRIX 4 biji setiap hari.

Alhamdulillah badan lebih segar, takde lagi cramp, lenguh kaki, sakit pinggang dan belakang. dan yang lebih best!!! bantu pelawasan tau. lagi2 buat ibu hamil dan dalam pantang...

I OSTEMATRIX!

Jomm borong Ostematrix sempena promosi bulan ni!

*Promosi OSTEMATRIX Feb 2017*
✅ Buy 6 Free 1
✅ Buy 2 Get 5% Off

 Hubungi saya segera...

Anisah 0136216522