Tuesday, 1 July 2014

Bagai Pinang Di Belah Dua...;) Alhamdulillah


Assalamualaikum dan Salam sejahtera, 

Apa khabar anda hari ni? Alhamdulillah... yang pasti, anda pasti sedang sihat sebab masih boleh membaca. hehe.

Hari ni, saya nak kongsikan perbualan dengan anak selepas  balik tadika tadi, yang membuatkan saya terkenangkan perkara yang lain pula..;)

Anas: 'Hari anas belajar pasal BIG and SMALL'




Mama : Big tu apa? 

Anas : Besar 

Mama : Pandai anas,.Small?

Anas : Kecil 

Mama :Ok... .Who is bigger? Anas or Amanina..

Anas :Bigger tu apa? 

Ops.. belum sampai lagi ye.. hehe

Mama :'Bigger tu lebih besar..'

Anas :.. Oh, anas la lagi besar. 




Mama : Good! OK, Mama or Papa, who is bigger?

Anas: (termenung jap..mungkin fikir macam sama jer)...Mama! 

Mama : Aippp.. Mama ke?

Tetiba Amanina menyampuk : Papa la.. 

Terima kasih sayang... hehe..Mama sayang amanina! 

Anas tersengeh.. 'yela, papa kan'. 

Huhu... ni la bila mama & papa seakan sama saiz.. susah nak detect kan. 

Alhamdulillah, kalau dulu.. sebelum ada anas, memang mama lg besar, ops.. bukan mama besar, papa yang kecik. 

Tapi sekarang, alhamdulillah.. dah seakan sama saiz. ;) (boleh je share kasut sukan & selipar, tshirt... )

Alhamdulillah... bukan kawan2 yang dah lama tak jumpa... betul tak saya masih lg maintain je kan? bayangkan boleh je pakai baju kurung masa form 2 (baju kurung pertama, jahit sendiri.. simpan lagi tau!)

Alhamdulillah... kami bukan hanya hampir sama saiz, rupa kami pun dah seiras je, ada yang sangka kami adik beradik pun.. hehe. ;) 

Alhamdulillah... 

Throwback sejak kahwin dan collection gambar raya sejak ada anak.. hehe.. sebelum ada anak, tak jumpa pula gambarnya. tengoklah, alhamdulillah... saya maintain jer, cik abang je naik sikit..tapi kira oklah... bagai pinang di belah dua la katakan.. 






16 Disember 2006


Raya 2010
Raya 2011, (Hamil 8bulan.. tu yang macam bam2 sikit)


Raya 2012



Raya 2013

Raya 2014...? Ermm nanti ye, inshaAllah. 

Doa keluarga bahagia dan doa untuk anak2... Moga kita semua sentiasa dalam keberkatan Allah swt.




Feel Free to Like and Share..