Langkau ke kandungan utama

Detik Pertemuan Dengan Shaklee - Anisah Khalid

 Detik pertemuan dengan Shak.lee



𝐊𝐞𝐧𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐥𝐚𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤


Alhamdulillah. Tahun 2013, baru Saya kenal SHAKLEE. Masa tu tengah Menyusukan anak ke 2, bermula dengan ambil set menyusu. Dari dah start campur FM, terus tak campur dah, sebab supply mencukupi demand. Alhamdulillah baby cepat kenyang. 


 Pastu pada Masa yang sama kawan2 ofis Dan ahli keluarga ramai dah / baru kenal dengan produk shaklee juga. Ada yang ambil set kesuburan, set menyusu, set kurus. Alhamdulillah. Terima kasih ahli keluarga & kawan2 semua... 


Selepas anak kedua dah Tak menyusu, Saya masih teruskan pengambilan #essentialSet. Alhamdulillah slim dan badan rasa bertenaga. Sambung dengan set kehamilan anak ke 3, menyusu anak ke 3, Hamil anak ke 4, menyusu anak ke 4, Dan terkini Hamil anak ke 5. MashaAllah. Sedikit sebanyak, shaklee bantu tingkatkan kekal bertenaga, kulit yang sihat dll. Anak2 jarang sangat demam. Alhamdulillah. 


𝐌𝐮𝐥𝐚 𝐛𝐞𝐫𝐛𝐢𝐬𝐧𝐞𝐬 𝐩𝐚𝐫𝐭 𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐟𝐮𝐥𝐥 𝐭𝐢𝐦𝐞 


Alhamdulillah. Kenal shaklee, melalui produk2 nya yang dapat bantu tingkatkan kesihatan diri Serta keluarga dan rakan2. Sambil kongsi2 info produk, alhamdulillah dalam diam Tak diam, bulan ke 4 saya join shaklee ( buat bisnes part time), dah layak dapat income 4angka, yang hampir sama dengan income saya sebagai pegawai eksekutif di UiTM. Masa tu dapat tahu, ramai upline/sideline yang dapat cash bonus 4-5 angka sebulan. Menambah keyakinan bisnes Shaklee, bisnes yang hebat. 


Alhamdulillah. Membesar dalam keluarga yang besar, dan mak abah bekerja... Saya punyai cita2 nak besarkan anak2 di depan mata sendiri. Alhamdulillah di izinkan untuk menjadi work from home mother sepenuh masa sejak November 2013, dgn cash bonus bulanan 4angka. Alhamdulillah. 


Alhamdulillah, alhamdulillah sedikit sebanyak cash bonus Shaklee bantu  kewangan keluarga. Bantu topup keinginan anak2 dll.  Biasa lah setiap bisnes ada turun naik nya. Tapi selagi mana kita bertahan, dan bersedia untuk terus bangkit, in Sha Allah Allah lorongkan Jalan yang terbaik. 


Alhamdulillah Saya berada dalam group super duper ramai mentors yang consistent kekal dalam bisnes Shaklee selama bertahun2, direct upline Saya master, master Kam Maria Abdul Mutalib pengasas #MFMSEmpire atas beliau pun master sehingga la level ke atas2 semua master (#DVG, #MIG, #LatFamily, #JutawanShaklee)... Sehingga la ke master Dato Hj Roslan yang dah sekitar 30thn dlm bisnes Shaklee. Benchmark yang hebat jika kita kekal consistent dalam membina legasi yang besar. Mereka masih terus memberi guidance dan sokongan. Semangat mereka buat diri kita juga bersemangat. 


Shaklee punyai sistem yg stabil, career development yang boleh Bantu kita untuk capai impian. Produk shaklee di hasilkan melalui kajian scientist, dengan pelbagai research paper. Dijamin Selamat dan beyond organic Dan HALAL. Apa lg yang kita nak? 


Usaha untuk terus bangkit. In Sha Allah. 

...


𝐒𝐨𝐤𝐨𝐧𝐠𝐚𝐧 𝐊𝐞𝐥𝐮𝐚𝐫𝐠𝐚  


Bila tengok mak abah, yang sibuk bekerja tapi masih bertenaga melayan kami 11beradik. Pasti ada rahsia nya. In a way or another, supplement do help. In Sha Allah. 


Saya dibesarkan oleh mak abah yang makan supplement. Cuma Tak stick to any brand. Bertukar2 ikut yg mana yang ada prom0. Kira kesedaran tentang supplement tu dah lama. 


Yang mak betul2 consistent EPO. Abah dgn spirulina nya. Dan sejak sy kenal dengan shaklee mak abah pun sama2 makan shaklee, favorite mak abah sekarang ResV, ostematrix, alfalfa Dan omega guard. 


Alhamdulillah side effectnya mak abah nampak dan rasa lebih muda berbanding rakan sebaya. 


Alhamdulillah adik beradik Serta ahli keluarga yang lain turut sama makan shaklee dan yakin dengan keberkesanan nya. In Sha Allah. 


 Selain jaga cara hidup (style of living), jaga pemakanan, Saya percaya supplement juga membantu mak abah Serta ahli keluarga untuk sihat sejahtera, tanpa sebarang penyakit yg serious. Bizinillah.


Kini di usia 60an, mak abah masih boleh drive sendiri utara selatan, boleh berkebun, boleh baking dsb. Bertenaga kalah org muda 💪. Alhamdulillah. 


Sebagai Anak, Saya bersyukur ... . 


Cik abang yg selalu jadi tukang ingatkan utk mkn vitamins, sebab beliau sendiri lebih consistent makan. ( Mungkin asbab tu, beliau nampak muda juga 🥰😁) . Bila dah konsisten dapat cash bonus dari shaklee ni, boleh lah sponsor sikit2 supplement untuk keluarga. Alhamdulillah. 


Moga dipanjangkan usia yang berkat dan sy dapat membuktikan kejayaan yang lebih baik dalam hidup, melalui bisnes Shaklee. In Sha Allah. 


Akhir kata, terima kasih pada semua customer dari dulu sampai sekarang. Moga sihat sejahtera semua nya. 


Nak kejar #pembayarZakat4angka #carBonusAchiever dan #ConventionTripAchiever . In Sha Allah. 


#shakleebusinessleader 

#ShakleeBusinessBuilder

#workFromHomeMother

#Anisah0136216522

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kisah Perniagaan Siti Khadijah r.a dan perkenalan dengan Rasulullah s.a.w

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Hari ini ada rakan kongsikan kisah saidatina Khadijah yang wajar sangat kita semua ambil tahu.  Menurut Ibnu Athir dan Ibnu Hisyam, Siti Khadijah radhiallahu anha(r.a) adalah seorang saudagar yang sangat masyhur serta terkenal dengan sifat kemuliaan budi dan kekayaan hartanya. Sebilangan besar masyarakat Arab pada ketika itu meminjam sebahagian hartanya itu sebagai modal bagi perniagaan mereka. Apabila Siti Khadijah mendengar mengenai perihal peribadi Muhammad bin Abdullah yang sangat mulia dan memiliki akhlak yang terpuji, ia terus mempelawa kepada Nabi Muhammad Saw, supaya menjalankan usaha perniagaan dengan hartanya dan sanggup memberikan keuntungan yang lebih dari yang pernah diberikan kepada orang lain. Urusan perniagaan Nabi Muhammad saw itu diiringi oleh seorang budak suruhan Siti Khadijah yang bernama Maisarah, sebagai pembantunya. Tawaran itu diterima baik oleh Nabi saw dengan penuh kerelaan hati. Baginda berangkat

Lawatan Pakar Kulit Kanak-kanak...Oh NO!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,  Apa khabar anda hari ini? Alhamdulillah... Kami sekeluarga sihat sejahtera. dan di harap anda sekeluarga juga dalam keadaan sihat dan bahagia. InshaAllah.  Pagi ini ada kawan tanya seperti di bawah... 'Salam, macam ne nk bantu masalah kudis api nih. Dan kurap di bontot sbb pakai pampes lama2... penjaga baby ditaska tak jaga hygiene baby ni.' Aduhai sayang, nampak sakit kan.  Teringat kisah Anas dan Amanina  suatu ketika dahulu.  Kes 1: KUDIS BUTA/SCABIES (awal 2012) Anas dan Amanina pernah kena bintat..yang dipanggil kudis buta /  Scabies pada awal tahun 2012. Kesian sangat dengan mereka, gatal sangat, tergaru2... sampai naik merah dan luka kulit kesan garu tu.  Dalam masa 2 minggu juga., beberapa kali kami pergi ke klinik panel. Beberapa jenis cream dah pernah kami pakai. Tak serasi dengan cream tu.  Akhirnya, suami saya kata 'takleh jadi ni, bukan semakin baik... makin merebak lagi.'

KENAPA KITA PERLU BERSENAM?

KENAPA KITA PERLU BERSENAM? ============================== Bila kita sebut tentang bersenam, kita mesti kaitkan dengan 'diet'.  Sebenarnya bersenam adalah satu gaya hidup yg sihat yg digalakkan oleh kementerian kesihatan. Jadi kami di NECK cuba menyahut cabaran dgn mengamalkan gaya hidup sihat ini disamping dapat mengawal pemakanan seharian seterusnya dpt menurunkan berat badan. Jadi bagaimana dgn ANDA? Sejauh mana anda sedar akan kepentingan bersenam itu?  Saya tahu ada diantara anda yg telah mencapai berat ideal dan tidak mahu bersenam. Rugi! So kenapa kita perlu bersenam? Antara 25 kelebihan bila kita bersenam. 1. Bersenam boleh menambah tenaga 2. Tidur akan lebih lena 3. Lambat rasa letih 4. Rasa lebih yakin bila badan fit 5. Tekanan darah berkurang 6. Dapat kurangkan sakit-sakit badan (sakit belakang, bahu, leher) 7. Mood jadi lebih baik 8. Meningkatkan kadar metabolisma 9. Ubah lemak kepada otot 10. Tulang akan lebih tumpat 11. Membantu memperbaiki paras koles