Langkau ke kandungan utama

Catatan

Vaksin covid`19 ketika hamil

  Hamil di musim pandemik covid 19, ada cabarannya tersendiri. Ibu hamil perlu mendapatkan pemeriksaan kesihatan di klinik tanpa di temani suami, dan melahirkan anak tanpa dapat ditemani suami. Tahap kecekalan kena tinggi. Bila saya dan suami merancang untuk hamil lagi, kami telah bersedia dari segi mental dan fizikal untuk ini.   Malaysia dikejutkan dengan jangkitan covid19 dikalangan ibu hamil yang agak tinggi pada tahun 2021 ini. Ia turut melibatkan pembedahan kecemasan di kalangan  ibu hamil, yang mana anaknya terpaksa di bedah, walaupun usia kandungan belum cukup matang kerana Ibu nya terpaksa di komakan, di telangkupkan, diberikan rawatan rapi. Ada yang ibu dan bayi selamat, namun banyak juga kes yang dukacita, dimana ibu atau bayi tidak dapat diselamatkan.    Kemuncaknya, kes selebriti Siti Sarah yang sangat menyentuh hati dan perasaan kita semua. Allahyarhamah meninggal dunia, selepas dua hari dikomakan. Namun, rentetan dari kes beliau, pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (K
Catatan terbaharu

Detik Pertemuan Dengan Shaklee - Anisah Khalid

 Detik pertemuan dengan Shak.lee ๐Š๐ž๐ง๐š๐ฅ ๐ฆ๐ž๐ฅ๐š๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ฉ๐ซ๐จ๐๐ฎ๐ค Alhamdulillah. Tahun 2013, baru Saya kenal SHAKLEE. Masa tu tengah Menyusukan anak ke 2, bermula dengan ambil set menyusu. Dari dah start campur FM, terus tak campur dah, sebab supply mencukupi demand. Alhamdulillah baby cepat kenyang.   Pastu pada Masa yang sama kawan2 ofis Dan ahli keluarga ramai dah / baru kenal dengan produk shaklee juga. Ada yang ambil set kesuburan, set menyusu, set kurus. Alhamdulillah. Terima kasih ahli keluarga & kawan2 semua...  Selepas anak kedua dah Tak menyusu, Saya masih teruskan pengambilan #essentialSet. Alhamdulillah slim dan badan rasa bertenaga. Sambung dengan set kehamilan anak ke 3, menyusu anak ke 3, Hamil anak ke 4, menyusu anak ke 4, Dan terkini Hamil anak ke 5. MashaAllah. Sedikit sebanyak, shaklee bantu tingkatkan kekal bertenaga, kulit yang sihat dll. Anak2 jarang sangat demam. Alhamdulillah.  ๐Œ๐ฎ๐ฅ๐š ๐›๐ž๐ซ๐›๐ข๐ฌ๐ง๐ž๐ฌ ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ ๐ญ๐ข๐ฆ๐ž ๐๐š๐ง ๐Ÿ๐ฎ๐ฅ๐ฅ ๐ญ๐ข๐ฆ๐ž  Alh

Kekal bertenaga Dan sihat dengan Defense Set as Prenatal Set Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.  Alhamdulillah... MashaAllah cantik sungguh cuaca hari ni.  Minta cik abang snap gambar ❤️ buat kenangan 34+weeks pregnant.  Alhamdulillah kali ni memang betul2 makan #prenatalSetShaklee sepanjang pregnant (even sebelum pregnant juga). Alhamdulillah. Berat badan under control dan effect #ESP ni alhamdulillah takde #StretchMark even dah sarat. Kulit moist je.  Alhamdulillah. Bulan ni pula ada prom0si #ESP #VitaleaMultivitaminWithIron dan #OmegaGuard, percum@ toteBag yang comel. 3-3 ni antara vitamins yang sangat Penting dalam #Anisah0136216522 #RakanShakleeAnda #Anisah0136216522

Sayangi Malaysiaku - PERCUMA voucher RM30 dengan setiap belian ResV

 ๐Ÿ’•Sayangi Malaysiaku๐Ÿ’• Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 64 *๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พPROMOSI MERDEKA๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พDAPATKAN RM30 EDISCOUNT VOUCHER DENGAN BELIAN #RESV SOFTGELS BERNILAI RM408!* *Anda juga dapat FREE SHAKLEE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE!* Promosi hingga 31 Aug 2021 saja. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ *VIVIX & RESV mengandungi *POLIFENOL*  yang telah terbukti melalui Kajian Klinikal:-* ✅1. Memberikan tenaga ✅2. Menyihatkan sel-sel badan ✅3. Mencantikkan kulit & awet muda ✅4. Menyokong kesihatan jantung, tekanan darah & kolesterol ✅5. Mengawal paras gula & asid urik dalam darah ✅6. Meredakan bengkak/radang (anti-Inflammation) ✅7. Menguatkan sistem imun ✅8. Menyokong kesihatan sendi ✅9. Menyokong kesihatan otak & mata ✅10. Membantu kesuburan suami isteri Jom amalkan *VIVIX & RESV* setiap hari untuk kekalkan kesihatan kita sepanjang hayat. ๐Ÿ˜Š Nak Shaklee? Contact saya segera:- Wasap.my/60136216522/NakShaklee #RakanShakleeAnda #Anisah0136216522

Setiap orang berpeluang untuk dapat income seperti CEO melalui Shaklee

 Antara push factor untuk maju ke depan, bila tengok 'rakan lumba' semakin maju ke depan.  Dalam sistem yang sama, yang membezakan usaha dan rezeki masing2.  Kalau dalam jabatan biasa, bukan semua orang berpeluang menjadi CEO mahupun jadi manager, dalam erti kata lain, tangga gaji pun ada limit nya. Tapi dalam Sh@klee semua orang ada peluang yang sama, cukup berani, cukup kental... In Sha Allah pasti boleh. #unlimited untuk sesiapa pun ... Yang Penting??? . Yang Penting kena terus berusaha.  Speakers malam ni, semua muda2 lagi. Tapi bonus mereka konsisten 4 angka menuju ke 5 angka.. sentiasa ada peningkatan dari bulan ke bulan. MashaAllah.  #shakleeLifeTimeBusiness #ShakleeBusinessLeader #RakanShakleeAnda #anisah0136216522 

Kekal aktif ketika Hamil bersama Set Hamil Shaklee

  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.  Apa khabar pembaca yang budiman? Terima kasih kerana singgah di sini ya.  Salam perkenalan buat yang belum kenal Saya.  Alhamdulillah.  Izinkan saya perkenalkan diri, Saya Anisah Khalid, ibu kepada 4 orang cahaya mata, dan kini Hamil anak ke 5. Alhamdulillah. Saya pilih untuk bekerja dari rumah sambil membesarkan anak4 sejak tahun 2013. Anak-anak di usia bawah 12tahun, memerlukan perhatian yang lebih kan... Alhamdulillah di izinkan untuk bersama mereka, sambil menjana pendapatan sampingan dari rumah. Sibuknya menjadi surirumah, mereka yang melalui nya faham kan. ๐Ÿ˜. Alhamdulillah.  Alhamdulillah. Syukur atas nikmat ini.  Sebulan Ramadhan, alhamdulillah dapat puasa penuh walaupun sedang Hamil 4bulan. Seronok rasa Tak perlu ganti puasa. Boleh fokus untuk puasa sunat pula. In Sha Allah.  Alhamdulillah. Hamil di usia mid-30, tentu nya lain dgn Hamil di usia mid-20. Lagipun setiap kehamilan memang lain2 kan.  ESP + Performance + shaklee prenatal set..

My mentors in Shaklee Business since 2013

  Dari kiri, Master Nur Zahirah (LATFamily), Master Ainul (DutaVivixGroup), Master2b Anisah, Master Maria (MFMS)  Alhamdulillah. Sejak mengenali shaklee pada tahun 2013, saya terus berkenalan dengan 6 level upline saya, yang pada ketika itu semua sudah memegang income bulanan 4-5angka (mungkin ada yg 6 angka). Mereka semua berimej wanita muslimah, ibu 'bekerjaya dari rumah' yang antara tujuan utama mereka serious berbisnes ialah untuk ada kebebasan masa bersama keluarga pada Masa yang sama kewangan keluarga yang kukuh.  Alhamdulillah. Mereka hebat...dengan anak kecil pun mereka berjaya capai tahap tertinggi dalam shaklee.  Jadi apa alasan untuk Tak berusaha menjadi seperti mereka???